אוכל
אוכל

עוף ביין אדום עם ירקות שורש

אחד התחביבים הכי גדולים שלנו הוא טבילת לחם ברטבים של תבשילים מפנקים. כאן יש לנו תבשיל מלא כל טוב, עם רוטב שרק מתחנן שתצמידו לו בגט או חלה. בערב שבת או באמצע שבוע, בטוח תמצאו כאן נחמה נהדרת

|עוף טוב| פורסם08:19
קדירת עוף ביין אדום וירקות שורש, עוף טוב (צילום: דן פרץ, עוף טוב)
צילום: דן פרץ, עוף טוב
Rating:4.359reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • עוף שלםמחולק לשמונה חלקים, או 4 כרעיים (שוק וירך) עם עור שלם ובהיר
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 1 בצל לבן
  • 2 לפת
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 קולרבי
  • 4 גבעולי סלרי
  • 12 גבעולי פטרוזיליה
  • שיני שום מקולפות מראש שלם
  • 5 עלי דפנה
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 500 מ"ל יין אדום יבש
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון קטנות
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את העוף ונפטרים מעודפי עור.

2מחממים בסיר ברזל רחב, כבד ובעל מכסה מתאים את שמן הזית על להבה גבוהה. מניחים בסיר את חלקי העוף כשחלק העור פונה אל כיוון הלהבה ומטגנים עד להזהבה. הופכים, מזהיבים גם את צידן השני של הכרעיים ומוציאים לקערה.

3קולפים את הבצל ויתר השורשים (את הגדולים ניתן לחצות ואת הקטנים משאירים שלמים). מעבירים את השורשים לסיר בו הוזהב העוף ומערבבים בכף עץ כך שייצרבו מעט בשומן העוף. כשהירקות מתרככים, מניחים מעל את גבעולי הסלרי והפטרוזיליה ומפזרים את שיני השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים במלח ופלפל.

4מסדרים מעל הירקות בשכבה אחת את כרעי העוף כשצד העור הזהוב פונה כלפי מעלה.

5יוצקים על הכל את היין עד כדי כיסוי העוף. מביאים את היין לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים. מבשלים את העוף כשעתיים בבעבוע עדין מאוד.

6כ-20 דקות לפני תום הבישול, מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית עד שהן נצרבות מעט, ומוסיפים אותן אל הסיר.

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il