
לזניה מגולגלת (רוטולו)השבוע לכד אותנו מתכון ללזניה שהיה שונה מכל מתכוני הלזניות שפגשנו עד כה: את הבצק במתכון הזה מגלגלים, לא פורשים בתבנית, ובפנים? בפנים זורקים את מה שיש בבית. הפעם זה היה קישואים, עגבניות ופטה כבשים![]() צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt |
המתכון הזה הוא בעצם עיקרון - תמלאו במה שטעים לכם, או במה שמצאתם בצרכנייה השכונתית. זה ייצא טעים. המצרכים (6 מנות):לבצק:
ללזניה:
לרוטב:
אופן ההכנה:1הבצק: מעבדים את הקמח והביצים במעבד מזון עד שמתקבל בצק יחסית אחיד, ואז לשים ידנית (תתכוננו למאמץ, זה בצק קשה). עוטפים בניילון נצמד ושולחים לנוח במקרר לשעה לפחות. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את פרוסות הקישואים והעגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים עליהן מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. צולים בחלק העליון של התנור כ-20 דקות. 3מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל-3. מרדדים כל חלק במכונת הפסטה לעלה ארוך (עד לעובי 7 של המכונה, זה מספיק). אם אין מכונת פסטה - אפשר לרדד במערוך. 4פורשים עלה של פסטה על משטח מקומח מאוד (שימו לב, הקימוח פה קריטי), ומסדרים עליו בטור עורפי את הקישואים והעגבניות הצלויים ואת גבינת הפטה. מגלגלים לנחש ארוך וחותכים לפיסות ברוחב כ-4 ס"מ. תראו איזה הורסת|צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt5מסדרים את גלילי הפסטה בעמידה צפופה בתבנית משומנת במעט שמן זית. 6מכינים את הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון (אפשר לחלוט ולקלוף אותן קודם אם רוצים. כיוון שזעקו סביבי ילדים רעבים, לא טרחתי - עמכם הסליחה). מערבבים עם שאר מרכיבי הרוטב ושופכים מעל גלילי הפסטה. 7מפזרים מעל פרמזן ומעבירים לתנור ל-30 דקות לפחות. כשהפרמזן תהיה שזופה יפה תדעו שמוכן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |