מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרק אפונה וגזר

לזניה מגולגלת (רוטולו)

השבוע לכד אותנו מתכון ללזניה שהיה שונה מכל מתכוני הלזניות שפגשנו עד כה: את הבצק במתכון הזה מגלגלים, לא פורשים בתבנית, ובפנים? בפנים זורקים את מה שיש בבית. הפעם זה היה קישואים, עגבניות ופטה כבשים

|chocolate/salt| פורסם06:59
לזניה מגולגלת של הבלוג chocolate/salt (צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt)
צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המתכון הזה הוא בעצם עיקרון - תמלאו במה שטעים לכם, או במה שמצאתם בצרכנייה השכונתית. זה ייצא טעים.

המצרכים (6 מנות):

לבצק:

  • 400 גרם קמח פסטה (מודה שאני משתמשת לרוב בקמח לבן)
  • 4 ביצים טריות

ללזניה:

  • 6-7 קישואים קטנים, פרוסים דק
  • 3 עגבניות, חצויות ופרוסות
  • מעט שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 250 גרם פטה כבשים, מפוררת

לרוטב:

  • 3 עגבניות טריות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פרמזן מגורדת לפיזור

אופן ההכנה:

1הבצק: מעבדים את הקמח והביצים במעבד מזון עד שמתקבל בצק יחסית אחיד, ואז לשים ידנית (תתכוננו למאמץ, זה בצק קשה). עוטפים בניילון נצמד ושולחים לנוח במקרר לשעה לפחות.

2מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את פרוסות הקישואים והעגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים עליהן מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. צולים בחלק העליון של התנור כ-20 דקות.

3מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל-3. מרדדים כל חלק במכונת הפסטה לעלה ארוך (עד לעובי 7 של המכונה, זה מספיק). אם אין מכונת פסטה - אפשר לרדד במערוך.

4פורשים עלה של פסטה על משטח מקומח מאוד (שימו לב, הקימוח פה קריטי), ומסדרים עליו בטור עורפי את הקישואים והעגבניות הצלויים ואת גבינת הפטה. מגלגלים לנחש ארוך וחותכים לפיסות ברוחב כ-4 ס"מ.

לזניה מגולגלת של הבלוג chocolate/salt - ההכנהתראו איזה הורסת|צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt

5מסדרים את גלילי הפסטה בעמידה צפופה בתבנית משומנת במעט שמן זית.

6מכינים את הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון (אפשר לחלוט ולקלוף אותן קודם אם רוצים. כיוון שזעקו סביבי ילדים רעבים, לא טרחתי - עמכם הסליחה). מערבבים עם שאר מרכיבי הרוטב ושופכים מעל גלילי הפסטה.

7מפזרים מעל פרמזן ומעבירים לתנור ל-30 דקות לפחות. כשהפרמזן תהיה שזופה יפה תדעו שמוכן.

>> למתכון המלא בבלוג chocolate/salt

>> בפעם שעברה התענגנו על החומוס של "אז מה את עושה כל היום"

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il