
בראוניז עם עוגיות אוראואם חשבתם שבראוניז נימוחים, פריכים מבחוץ ולחלוחיים מבפנים, הם הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם - כנראה שלא טעמתם בראוניז עם שברי עוגיות אוראו. יותר טעים מזה זה כנראה כבר בלתי אפשרי![]() צילום: אולגה טוכשר, המרכיב הסודי |
מבוסס עלהמתכון של לורן פסקל. המצרכים :לתבנית 23 על 27 ס"מ:
אופן ההכנה:1ממיסים חמאה ושוקולד בסיר קטן על אש נמוכה-בינונית, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים בצד. 2מקציפים ביצים, חלמונים, סוכר חום (לא דביק) ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מלאה בבועות קטנטנות. 3יוצקים את השוקולד לתוך קערת המיקסר ומאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בעזרת מרית. 4מנפים לתוך הקערה קמח וקקאו, מוסיפים קמצוץ מלח ומקפלים שוב לאט ובעדינות, רק עד שהמרכיבים היבשים נעלמים בתוך התערובת השוקולדית. מוסיפים שברי עוגיות אוראו ומערבבים בפעם האחרונה. 5מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקשטים את החלק העליון בשברי אוראו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-30-25 דקות, או עד שהעוגה עולה ועל פניה מתחילים להופיע סדקים קטנים. מאוד חשוב לא לייבש את הבראוניז - מבפנים הם אמורים להיות רטובים. 6מוציאים מהתנור, מקררים תחילה בתוך התבנית ואחרי זה מחוצה לה, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים. אם יחש שאריות, שומרים במקרר בכלי אטום. הערות: * המתכון המקורי מיועד לתבנית קטנה בגודל 20X20. אני השתמשתי בתבנית מלבנית גדולה יותר ופשוט הכפלתי את כל הכמויות. תעשו כמוני, כי לבראוניז האלה יש נטייה להיעלם מהר מדי. * אפשר להחליף סוכר חום בסוכר לבן. * בעיקרון אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב. במקרה כזה הייתי משתמשת בפחות סוכר. * אפשר להחליף את תמצית הווניל במקל וניל או בשקית סוכר וניל. * לקבלת מרקם עוד יותר שוקולדי השתמשו בקקאו משובח. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |