
צ'יפס בתנור קריספי ומושלםהמתכון הזה, של רות אופק מהבלוג "שמח במטבח", כולל את כל הסודות לצ'יפס אפוי אקסטרה פריך שאי אפשר להוריד ממנו את הידיים. מאז שפורסם הכינו אותו עשרות אלפים - ודיווחו שכזה עוד לא היה. אז ברור שעכשיו תורנו![]() צילום: רות אופק, שמח במטבח |
המצרכים :
אפשרויות לתיבול (לא חובה):
אופן ההכנה:1חותכים את תפוחי האדמה למקלות או לכל צורה שאוהבים, מעבירים לסיר ומכסים במים בטמפרטורת החדר. ממליחים ומבשלים עד להתרככות חלקית (המבחן הוא שמזלג צריך להינעץ בפנים בקלות). אם חתכתם את תפוחי האדמה בצורת צ'יפס זה אמור לקחת 10-15 דקות אחרי רתיחה. 2מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר. סוגרים את המכסה ומנערים את הסיר קלות - מה שיגרום למעטפת של תפוחי האדמה להתחספס ויניב צ'יפס פריכים יותר אחרי האפייה. תראו איזה מלך|צילום: רות אופק, שמח במטבח3מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, לייבוש. 4מחממים תנור ל-250 מעלות (או לחום הכי גבוה שהתנור שלכם מגיע אליו). 5שופכים את השמן לתבנית ומכניסים לתנור החם (עדיין בלי תפוחי האדמה) ל-5-10 דקות, רק עד שהשמן מתחיל לרתוח. אפשר לרפד קודם את התבנית בנייר אפייה, אבל קחו בחשבון שאז הצ'יפס יתקבל קצת פחות שחום ופריך. 6כשהשמן רותח מוציאים את התבנית ומסדרים בפנים בעדינות ובזהירות רבה את תפוחי האדמה. מטים את התבנית כך שהשמן יכסה את תפוחי האדמה, ומתבלים במלח ואם רוצים בתבלינים נוספים. אם השמן לא מכסה את כל תפוחי האדמה אפשר להיעזר במברשת ולמשוח אותם בשמן שבתבנית. 7מחזירים את התבנית לתנור. צולים כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים ויפים, ומדי פעם מציצים - אם צריך הופכים את תפוחי האדמה או מושחים שוב בשמן. הצ'יפס מוכן כשתפוחי האדמה שחומים מכל הצדדים. 8מעבירים את הצ'יפס לצלחת עם נייר סופג, וזוללים. * לפוסט השלם בבלוגשמח במטבח ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |