מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרק אפונה וגזר

פיתות ביתיות על הגריל

קבלו פיתות ביתיות וממזריות שהולכות פשוט לגנוב את ההצגה בעל האש השנתי של יום העצמאות: בצק שמרים שמתפיחים ומתפיחים שוב, גריל חם, שמן זית וזעתר. יוצא פיצוץ. מדובר באחת הפעמים הבודדות שהבשר הוא רק תירוץ

|גבישס, בלוג אוכל| פורסם14:10
פיתות ביתיות (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 650 מ"ל מים
  • 25 גרם (כחצי קובייה) שמרים טריים
  • 1 ק"ג קמח
  • 3 כפות שטוחות של סוכר
  • 7 כפות שמן זית
  • 2 וחצי כפות שטוחות של מלח
  • 2 כוסות קמח לקימוח

להגשה:

  • שמן זית
  • זעתר

אופן ההכנה:

1בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים ושמרים טריים (מפוררים), ומערבבים קלות.

2מוסיפים את הקמח והסוכר ולשים במהירות איטית כ-3 דקות עד שהחומרים מתאחדים.

3מוסיפים שמן זית, מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-6 דקות.

4מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות בינונית (הבצק יהיה נוזלי וזה בסדר).

5מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6לאחר שעה מקפלים את הבצק שוב, ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות.

7מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים אותם על תבנית מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים שוב.

8משטחים בעדינות כל כדור בצק בידיים משומנות, מקמחים את הפיתות קלות ושמים על רשת הגריל.

9אופים את הפיתות כ-7 דקות לכל צד (בהשגחה צמודה), מוציאים, מורחים שמן זית, מפזרים זעתר ומגישים.

>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il