
פיתות ביתיות על הגרילקבלו פיתות ביתיות וממזריות שהולכות פשוט לגנוב את ההצגה בעל האש השנתי של יום העצמאות: בצק שמרים שמתפיחים ומתפיחים שוב, גריל חם, שמן זית וזעתר. יוצא פיצוץ. מדובר באחת הפעמים הבודדות שהבשר הוא רק תירוץ![]() צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל |
המצרכים (8 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים ושמרים טריים (מפוררים), ומערבבים קלות. 2מוסיפים את הקמח והסוכר ולשים במהירות איטית כ-3 דקות עד שהחומרים מתאחדים. 3מוסיפים שמן זית, מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-6 דקות. 4מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות בינונית (הבצק יהיה נוזלי וזה בסדר). 5מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 6לאחר שעה מקפלים את הבצק שוב, ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות. 7מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים אותם על תבנית מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים שוב. 8משטחים בעדינות כל כדור בצק בידיים משומנות, מקמחים את הפיתות קלות ושמים על רשת הגריל. 9אופים את הפיתות כ-7 דקות לכל צד (בהשגחה צמודה), מוציאים, מורחים שמן זית, מפזרים זעתר ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |