
מאפה כרובית וירקות שורשכמה דברים אפשר להכין מכרובית? מתברר שאינסוף. תשאלו את מירב גביש, שפגשה את עז תלם, מי שעתיד להוציא בקרוב את ספר הכרובית הגדול - והפתיעה אותו עם המאפה המקסים הזה, שיכול להיות פרווה או חלבי![]() צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל |
המצרכים :לקרמבל:
לבסיס המאפה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל- 220 מעלות. 2מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקרמבל ומניחים בצד. 3מחממים מחבת או סיר נמוך (כזה שאפשר להכניס לתנור). מוסיפים את שמן הזית (והחמאה, אם רוצים), הגזר, שורש וגבעול הסלרי, הכרישה, המלח, הסוכר והפלפל השחור, ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתחילים להזהיב. מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים עוד 2 דקות. 4מוסיפים את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה. 5מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך (אבל לא יותר מדי). 6מכבים את האש. מפזרים מעל הירקות את תערובת הקראמבל ומטפטפים כ-2 כפות שמן זית (או מנקדים בחמאה). 7מכניסים לתנור וצולים כ-7 דקות או עד שהקרמבל מזהיב. מוציאים מהתנור, מזלפים מעט שמן זית מעל, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |