אוכל
אוכל
מרק אפונה וגזר

סלט חצילים ברוטב עגבניות

הוא טעים חם, הוא טעים קר, והוא הכי טעים על חלה טרייה ביום שישי אחרי הצהריים. קבלו את סלט החצילים המנצח של בלבוסטה, שאפילו לא מצריך טיגון

|balaboosta| פורסם07:19
סלט חצילים של balaboosta (צילום: באדיבות הבלוג balaboosta)
צילום: באדיבות הבלוג balaboosta
Rating:4.5230reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 חצילים, פרוסים לעובי של חצי ס"מ
  • שמן זית
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • חבילה בינונית של רסק עגבניות
  • חצי כפית סוכר
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת בתבנית מרופדת נייר אפייה. מוזגים שמן זית לקערונת קטנה ובעזרת מברשת מברישים כל חציל בשכבה דקה של שמן.

2אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהצד העליון של החצילים שחום ויפה (אבל לא שרוף), בערך 20 דקות. מוציאים את התבנית, הופכים כל חציל ומורחים את השכבה העליונה בשמן זית. מחזירים לתנור עד שגם הצד העליון שחום ויפה - כ-20 דקות נוספות.

3בינתיים מכינים את רוטב העגבניות: מחממים בסיר בינוני מעט שמן ומטגנים את השום (זהירות, הוא נשרף תוך שניות). מוסיפים פנימה את רסק העגבניות ומערבבים תוך הוספת שליש-חצי כוס מים. מוסיפים סוכר, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים. מבשלים 5-10 דקות. שימו לב, הרוטב צריך להיות נוזלי ומעט מעט סמיך.

4מוסיפים את החצילים לרוטב ומסדרים אותם שכבה על שכבה. את השכבה העליונה דוחפים בעזרת כף פנימה כדי שגם היא תהיה מכוסה ברוטב.

5מכסים את הסיר ומבשלים 10-15 דקות על אש נמוכה.

שדרוגים:* רוצים את הסלט חריף? הוסיפי מעט צ'ילי יבש או פלפל חריף פרוס יחד עם השום.* אפשר לקראת סיום הבישול להוסיף חופן נדיב של עלי פטרוזיליה.

המתכון באדיבות הבלוגbalaboosta

>> בפעם שעברה נשפכנועל שבלול הכרשה של הבלוג chocolate/salt

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il