אוכל
אוכל
מרק אפונה וגזר

אורז משודרג

חצי שעה (לא דקה יותר) אחרי שנתקלנו באורז המאולתר והצבעוני הזה בבלוג של טליה הדר הוא כבר היה אצלנו על האש, וידענו שהמתכון הזה כאן כדי להישאר: עם גזר, שום, וגם בזיליקום ונענע - ועם המון אפשרויות לגוון

|EshetStyle| פורסם07:38
אורז משודרג (צילום: טליה הדר , EshetStyle)
צילום: טליה הדר , EshetStyle
Rating:4.5161reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • גזר
  • בצל
  • חצי שן שום
  • פרוסת ג'ינג'ר טרי (אפשר בלי)
  • הרבה פטרוזיליה
  • הרבה נענע
  • 10 עלי בזיליקום
  • 6 גבעולי עירית (או 2 של בצל ירוק)
  • כוס אורז בסמטי
  • כוס ורבע (לא יותר!) מים
  • שמן – מעט (רק לכיסוי תחתית הסיר)

תבלינים:

  • רבע כפית או פחות כורכום
  • רבע כפית או פחות אגוז מוסקט
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • כפית גדושה מלח דק

אופן ההכנה:

אורז משודרג - המרכיביםאורז משודרג - המרכיבים|צילום: טליה הדר , EshetStyle

1מקלפים את הגזר ומגרדים אותו ואת הבצל בפומפייה.

2קוצצים את השום והג'ינג'ר דק דק, או מגררים בפומפיונת כמו בתמונה.

3שוטפים וקוצצים את כל הירוקים.

אורז משודרג - לעבודה!       אורז משודרג - לעבודה!|צילום: טליה הדר , EshetStyle

4שוטפים את האורז ומסננים.

5מכסים את תחתית הסיר בשמן ומחממיםעל להבה בינונית. כשהשמן חם מכניסים את הירקות (חוץ מהירוקים), מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח)ומערבבים בכף עץ3-4 דקות.

6מוסיפים את האורז השטוף וממשיכים לערבבממש כל הזמן, עוד כ-3 דקות.זה חשוב!

7מוסיפיםאת המים, מערבבים ומוודאים תוך כדי (עם הכף) שכל גרגירי האורז הופרדו מהתחתית ומהדפנות. סוגריםאת הסיר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.

8עם הרתיחהמוסיפים את המלח, מערבבים מהר וסוגרים את הסיר. מנמיכים את האש למינימוםומבשלים8 דקות בדיוק.

9אחרי 8 דקות מכבים את האשמבלי לפתוח את הסיר,ומורידים מהאש. משאירים סגור עוד 10 דקות לפחות, ורק אז פותחים את הסירומוסיפים את כל הירוקים הקצוצים. מערבבים את הירוקים שיתפזרו בתוך האורז, וזהו – מוכן!

10טועמים לפני ההגשה, ואם צריך מתקנים תיבול.

אורז משודרגתוספת שתמיד עובדת, והכי פתוחה לאלתורים|צילום: טליה הדר , EshetStyle

הערות:

* רצוי להשתמשבסיר שיש לו חור קטן ליציאת אדים במכסה. אם אין כזה, אז בסוף התהליך (כלומר, אחרי שכבר עברו כ-10 דקות מתום הבישול, בהן הסיר נותר סגור) פותחים את הסיר, מערבבים טוב, שייצאו אדים, ואם האורז מרגיש לח מדי ולא מספיק "אחד אחד", משאירים את המכסה כמה דקות חצי פתוח.

* גיוונים: תהיי יצירתיים - אפשר להכין אורז ירקרק, בלי הגזר, אפשר להוסיף גם סלרי קצוץ ואפשר להוסיף או להוריד מה שבא. מה שכן, כל ירק שאתם מוסיפים חשוב שתקצצו אותו ממש קטן או תגרדו בפומפייה, כי זמן הבישול פה הוא קצר מאוד כך שחתיכות גדולות לא יספיקו להתבשל.

* אם את מכניסים פטריות קצוצות, קחו בחשבון שהן מוציאות המון נוזלים. אז או שמפחיתים בכמות המים, או שמשלימים עם זה שהאורז יוצא מעט לח, ופותחים לייבוש וערבוב בסוף.

*לנענעישתפקיד חשוב ביותרבמנה הזו, היא מוסיפה רעננות וקלילות, אזאל תוותרו עליה.

>> לפוסט בבלוג המקורי

תגיות:אורז
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il