
השראה מהמלזית: נודלס ברוטב חריף עם קוקוס, עשבי תיבול ופלפליםאנחנו יודעים שנודלס עם ירקות זו מנה פשוטה, אבל אף פעם זה לא באמת הצליח לנו, עד המתכון הזה: מרכיבים מדויקים שעובדים נהדר ביחד, הוראות הכנה ברורות, ומעל הכל - רוטב מופלא של בזיליקום, צ'ילי וקרם קוקוסעז תלם|mako אוכל| פורסם13/07/1508:24 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות ההכנה. מסננים ושומרים בצד. 2שמים את עלי הבזיליקום בכוס גבוהה, יוצקים מעל את קרם הקוקוס ורוטב הצ'ילי וטוחנים אותם למעין שייק עם בלנדר ידני (פעולה זו עושים ממש רגע לפני שמתחילים להקפיץ). 3מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה, עד שהיא ממש לוהטת. 4מוסיפים את השמן, השום והג'ינג'ר ומקפיצים 20 שניות, עד שהשום והג'ינג'ר מפיצים ארומה חזקה. 5מוסיפים את הפלפל והמלפפון ומקפיצים 30 שניות, רק עד שהרצועות מתחילות להתרכך אך עדיין פריכות. 6מוסיפים את השייק הירוק-חריף ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח או רוטב דגים תאילנדי לפי הטעם. 7מוסיפים את הנודלס ומערבבים היטב, עד שהרוטב נספג בנודלס. 8מוסיפים את הנבטים ומקפיצים 10 שניות נוספות. 9טועמים ומוסיפים עוד רוטב צ'ילי, מלח או רוטב דגים לפי הטעם. 10מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים. >> והנה גם קציצות עוף ברוטב חריף-מתוק, להתעלף מהן>> סלט חומוס וסלרי? כן, זה עובד![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |