אוכל
אוכל

קציצות עוף ברוטב קוקוס חריף מתוק

רוצים להפיח חיים חדשים בקציצות עוף? שדכו אותן לרוטב אסייתי קצת מתוק וקצת חריף, ותראו איך כל הבית מתאהב בהן מחדש. אגב, זו לא טעות - אין ביצים או פירורי לחם בקציצות והן מוכנות כשהן מבושלות לחלוטין

|mako אוכל| פורסם14:10
קציצות עוף ברוטב קוקוס חריף מתוק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.748reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

לקציצות:

  • 450 גרם חזה עוף טחון
  • עלים מ-1/2 צרור כוסברה, קצוצים דק
  • 3-5 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, קצוצים דק
  • עלים מ-7-9 גבעולי נענע, חתוכים לרצועות דקיקות
  • קורט מלח או כפית רוטב דגים תאילנדי
  • שמן, לטיגון רדוד

לרוטב:

  • 1-2 כפות שמן
  • הגבעולים הלבנים של הבצל שנשאר מהקציצות, קצוצים דק
  • 1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום או ירוק, פרוס דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • 4 שיני שום פרוסות
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה גס (לא חייבים לקלף)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 300 מ"ל (¾ קופסה) קרם קוקוס
  • 4-5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 4-5 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

1להכנת הרוטב, מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.

2מוסיפים את גבעולי הבצל הירוק, השום, הפלפל הרגיל והחריף, והג'ינג'ר ומטגנים כ-30 שניות, עד שהשום והג'ינג'ר מפיצים ריח נעים.

3מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה נוספת, ואז מוסיפים את קרם הקוקוס, רוטב הסויה, הצ'ילי המתוק וכוס מים.

4מערבבים היטב, מביאים לרתיחה וטועמים. מוסיפים עוד צ'ילי מתוק או סויה לפי הטעם.

5שומרים את הרוטב על להבה נמוכה, ובמקביל מכינים את הקציצות.

6שמים את מרכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ואז לשים את התערובת כחצי דקה (אין צורך בביצה ופירורי לחם).

7מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת.

8בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות וחמודות (קצת יותר קטנות מכדור פינג פונג). מטגנים אותן בשני נגלות בשמן החם, 2 דקות מכל צד או עד קבלת צבע זהוב. את הנגלה הראשונה של הקציצות מעבירים לרוטב ובאותו אופן מכינים נגלה נוספת.

9מנערים מעט את הסיר עם הקציצות, כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין (עשבי התיבול צריכים להישאר ירוקים ויפים). טועמים ומתקנים תיבול בפעם האחרונה. אם הרוטב סמיך מדי, נין להוסיף מעט מים. מגישים ביחד עם אורז.

לבלוג של עז תלם.

>> בשבוע שעבר הכנו פאד תאי
>> אגסים צלויים שילדים אוהבים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il