אוכל
אוכל

לזניה תפוחי אדמה וגבינות

מאפה עשיר וטעים שיעשה לכם את החורף שאמור להגיע בקרוב: שכבות שכבות של תפוחי אדמה, גבינה בולגרית, מוצרלה ורוטב עגבניות איטלקי. צריכים עוד סיבות להכין אותו? בבקשה: שבבי בצל מטוגן מלמעלה

|שסטוביץ', מאסטר שף| פורסם07:35
Rating:4.5106reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 5 תפוחי אדמה פרוסים דק במנדולינה
  • שמן זית
  • מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 קופסאות עגבניות חתוכות דק
  • 1 כף שום גבישי
  • חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • חצי כוס פירורי לחם מאסטר שף
  • 250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 300 גרם מוצרלה מגוררת
  • חצי כוס שבבי בצל

אופן ההכנה:

1משרים את תפוחי האדמה בקערה עם מים רותחים וכף מלח למשך חצי שעה.

2מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים כף שמן זית, מעט מלח ופלפל ומערבבים.

3בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות, המלח, הפלפל, 2 כפות שמן הזית, השום הגבישי ועלי הבזיליקום.

4בתבנית משומנת היטב מפזרים פירורי לחם, מניחים מעל חצי מכמות תפוחי האדמה, גבינה בולגרית מפוררת וחצי מכמות המוצרלה ורוטב העגבניות.

5שמים שכבה נוספת של תפוחי אדמה ומעל את רוטב העגבניות והמוצרלה שנשארו. מוסיפים מעל שבבי בצל ופירורי לחם.

6אופים בתנור בחום של 170 מעלות כשעה עד שעה וחצי.

>> בפעם שעברה הכנו שקשוקה גלילית

תגיות:לזניה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il