
עוגת שישכבר יותר מ-14 שנה, מאז עלה פה לראשונה, שהמתכון הזה מעורר תגובות וקוטף מחמאות בלי סוף. עדיין לא ניסיתם? עוגת השיש הפשוט נהדרת של אהרוני היא במרחק 10 דקות עבודה מכם. וכן, יש בה שוקולד אמיתי![]() צילום: Heike Brauer, ShutterStock |
המצרכים :לתבנית 26 עגולה או 2 אינגליש קייק חד"פ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם חצי מכוס החלב. מבשלים תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי. 3מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר עד שהתערובת קרמית ומבריקה. 4טורפים פנימה את הביצים בהדרגה, אחת בכל פעם, עד שהן נבלעות בתערובת. 5מערבלים פנימה תחילה את השמנת, חצי כוס החלב הנותרת, 2 כפיות תמצית וניל אמיתית, ולבסוף את הקמח לערבול קצר. 6מחלקים את התערובת לשניים. מחצית אחת מערבבים היטב עם השוקולד המומס לתערובת אחידה. 7משמנים תבנית אפייה בחמאה ומפזרים בה מעט סוכר. יוצקים לתוכה את התערובות לסירוגין. 8"חורשים" בתוך הבצק עם סכין שלושה סיבובים ליצירת אפקט שיש. 9מכניסים לתנור ואופים במשך כ-50 דקות, עד שהעוגה יציבה לגמרי. המתכון פורסם לראשונה באוקטובר 2008 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |