
טארט פירות ומייפל לממהריםתמיד כיף שיש עוגה בבית, אבל לא תמיד כיף לטרוח להכין אחת, בטח כשהחיים דוחקים מכל הכיוונים. מזדהים? אז הנה עוגה מהממת בשבילכם: אפילו לא מקררים את הבצק, וגם לרדד לא צריך. התוצאה? מלכת יופי![]() צילום: שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ |
המצרכים :לבצק (תבנית פאי 24 לא מתפרקת):
למלית:
לקראמבל:
לעיטור והגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את המלית: מערבבים עם לקקן למעין מחית את החמאה, המייפל, אבקת הסוכר, הקינמון והשקדים הטחונים. מניחים בצד. 2חותכים את הפירות לגודל בינוני (אם מדובר באגסים או שזיפים חוצים כל פרי לשניים, מוציאים את הליבה ופורסים לשמיניות). 3הבצק: מערבבים בקערה עם הידיים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עם הידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית. 4מוסיפים את המים הקרים ומערבבים מעט, עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. 6שומרים רבע כוס מהבצק בצד. מכניסים את שאר הבצק לתבנית ומשטחים בעזרת הידיים על תחתית התבנית ועל הדפנות. 7מורחים את ממרח השקדים והמייפל על הבצק ומסדרים את הפירות מעל. 8הקראמבל: מערבבים עם הידיים בקערה את שאריות הבצק (רבע הכוס ששמרנו בצד) עם הקמח והסוכר החום (מי שאוהב מוסיף גם קינמון) לקבלת פירורים עבים. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים. 9מפזרים את הקראמבל על הפירות. 10אופים כ-30 דקות, עד שהבצק זהוב והפירות מבעבעים. 11מוציאים, מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל. בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |