
חלת בייגלה ירושלמי מתוקהמכירים את החלות המתוקות של קרן אגם? מכירים את הבייגלה הירושלמי שלה? אז זה הזמן להכיר את השילוב הגאוני בין השנייים. מתוך פרק 1 של "קרן אגם אופה מהבית", ששודר היום בקשת 12![]() צילום: שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ |
המצרכים :לחלה גדולה (או 2 קטנות):
לציפוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמחים, שמרים וסוכר. 2מוסיפים תוך כדי ערבול שמן זית, ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, לא הכל בבת אחת - מתחילים בחצי כמות וממשיכים לאט לאט עד שהבצק מתגבש. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש. 3לשים במשך 8 דקות נוספות במהירות איטית. 4מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. 5מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומגלגלים כל כדור לרצועה. 6מפזרים בצלחת ארוכה הרבה שומשום ומכינים תבנית ארוכה עם מים. 7טובלים רצועת בצק במים ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה. 8מרטיבים את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופה מכל צדדיו (אם אתם רוצים להכין בייגלה במקום חלה, זה הזמן להניח את הרצועות על התבנית, ולאפות 10-15 דקות). 9קולעים את הרצועות לחלה ומניחים על נייר אפייה בתבנית התנור. מכסים במגבת ומתפיחים 30-40 דקות. 10מחממים את התנור ל-220 מעלות. 11אופים 20-25 דקות, עד שהחלה שחומה. 12בקערה קטנה מערבבים שמן זית ומלח גס. 13מוציאים את החלה מהתנור ומברישים מיד בתערובת שמן הזית. בהצלחה! תגיות:חלה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |