אוכל
אוכל

טארט פסטו וירקות צלויים פתוח

כמה אגבי הוא נראה, הטארט הזה, אבל כמה מוקפד וטעים? זהו קסמם של הטארטים שאין להם תבנית. מתוך התוכנית "קרן אגם אופה מהבית"

|קרן אגם אופה מהבית| פורסם12:40
טארט פסטו וירקות צלויים פתוח (צילום: שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל,  יח
צילום: שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ
Rating:4.213reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפסטו:

  • עלי בזיליקום מ-2 צרורות גדולים
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח
  • שן שום
  • 3 כפות גבינת גרנה פדנו

לקלתית:

  • כוס וחצי קמח כוסמין 70%
  • חצי כפית מלח
  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מי קרח

למילוי:

  • חופן עגבניות שרי, חצויות
  • פלפל שושקה, חתוך גס
  • בצלים, חתוכים גס
  • 3 כפות שמן זית
  • מכל (250 גרם) גבינת לאבנה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמה עלי אורגנו, לקישוט

אופן ההכנה:

1הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט לקבלת מחית. שומרים במקרר.

2מחממים תנור ל-200 מעלות.

3המילוי: מסדרים את הירקות על תבנית מרופדת נייר אפייה, זולפים שמן זית וממליחים. צולים בתנור החם ב-20 דקות.

4הבצק: מערבבים בקערה קמח ומלח. מוסיפים חמאה ומערבבים בידיים לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את המים לאט לאט, בכל פעם קצת (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות) וממשיכים לערבב בידיים עד שהבצק מתגבש לכדור.

5מרדדים את הבצק לעלה גדול על משטח מקומח ומעבירים לתבנית תנור גדולה.

6בקערה בינונית מערבבים 5 כפות פסטו עם גבינת הלאבנה.

7מורחים עם פאלטה את תחתית הבצק בממרח הגבינה ומשאירים שוליים של 2 ס"מ נקיים.

8מפזרים את הירקות הצלויים ומתבלים במלח גס, שמן זית ועלי אורגנו טריים.

9מקפלים את שולי הבצק על המלית.

10אופים ב-200 מעלות 25-30 דקות.

לשאר המתכונים מהתוכנית

בתיאבון!

תגיות:טארט
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il