אוכל
אוכל

עוגיות שיבולת שועל מלוחות

העוגיות האלה צריכות להגיע עם אזהרה צמודה, כי מרגע שתיקחו ביס מהראשונה אין לדעת איפה ואיך תסיימו. כנראה על הספה, שפוכים, מול מגש שלושת רבעי ריק. רק אומרים

|קרן אגם אופה מהבית| פורסם12:40
עוגיות שיבולת שועל מלוחות  (צילום: שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל,  יח
צילום: שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ
Rating:4.542reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • כוס וחצי שיבולת שועל להכנה מהירה (קוואקר)
  • 1 ביצה
  • כף סוכר חום בהיר
  • רבע כפית מלח
  • רבע כוס גבינת גרנה פדנו מגוררת + 3 כפות לפיזור לפני אפייה
  • כף קמח מלא
  • כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית צ'ילי יבש
  • 4 כפיות פרג
  • כפית פשתן
  • 100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2טורפים בקערה ביצה, סוכר חום ומלח עד שמתחילות להופיע בועות קטנות.

3מוסיפים את הגרנה פדנו ומערבבים.

4מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת צ'ילי, פרג ופשתן ומערבבים במרית.

5בקערה נפרדת מערבבים היטב חמאה ושיבולת שועל.

6מאחדים את התערובות לתערובת אחידה.

7מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ויוצקים תלוליות מהבלילה בעזרת כפית (או כף גלידה קפיצית). שומרים על רווחים, כי העוגיות נוטות להשתטח באפייה.

8מפזרים את יתרת הגרנה פדנו מעל העוגיות.

9אופים כ-10 דקות עד להזהבה, מוציאים ומצננים.

לשאר המתכונים מהתוכנית

** העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.

תגיות:חלה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il