אוכל
אוכל

סהרוני שמנת וקוקוס

עוגיות קוקוס פריכות מצופות שוקולד מריר, גם יפות וגם טעימות

|mako אוכל| פורסם13:15
Rating:4.7142reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם קמח (כוס וחצי)
  • 80 גרם קורנפלור (חצי כוס ועוד כף)
  • 50 גרם סוכר (רבע כוס)
  • 5 שקיות סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 140 גרם פתיתי קוקוס (כוס וחצי)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה 38% (10 כפות, או שני שליש כוס)

לציפוי:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 4 שקיות סוכר וניל

לציפוי שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי העוגיות (רצוי במיקסר עם וו גיטרה) עד לקבלת בצק אחיד.

2עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

3לאחר צינון יוצרים מהבצק 35-40 כדורים בקוטר 1.5 ס"מ, ומקפלים לצורת סהרון.

4מסדרים את הסהרונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט (רצוי בספריי שמן), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20 דקות.

5בזמן שהסהרונים בתנור, מערבבים את אבקת הסוכר עם סוכר הווניל.

6כשהעוגיות מוכנות מניחים להן להתקרר מעט כדי שיתקשו, ואז, בעודן חמימות, טובלים בזהירות בתערובת אבקת הסוכר. מניחים להצטנן.

7ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי (סיר מעל סיר עם מים רותחים). טובלים את העוגיות עד אמצען, ומניחים בשכבה אחת לייבוש. אפשרות נוספת (כמו בסרטון): מעבירים את השוקולד לשק זילוף וזולפים על העוגיות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il