המנה הזו ממשיכה איתי עוד מבית אמא. עם השנים חיפשתי איך לשדרג אותה בלי לפגום בטעמים המעולים של המקור, ובסופו של דבר הבנתי שחצילים וצנוברים הם מה שאני מחפש. מאז משוגעים על זה אצלי בבית אפילו יותר מקודם, ומכריחים אותי להכין את זה לפחות פעם בשבועיים.

בורקס בשר של אבי לוי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
הבורקס של אבי. הפך למנת חובה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

בורקס בשר

המצרכים (8 מנות):
בצק עלים או פילאס
500 גרם בשר טחון (צוואר או שפונדרה)
3 בצלים קצוצים דק דק
מעט שמן, לטיגון
1 כפית כמון
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל גרוס
50 גרם צנוברים
1 חציל קלוי (רצוי על גז או פחמים)
חלמון ביצה
שומשום

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד לצבע זהוב עמוק ומוסיפים פלפל גרוס ומלח.

2. מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג כדי למנוע גושים.

3. מוסיפים כמון, מוסקט, מלח וצנוברים, קולים עוד כ-5 דקות ומורידים מהאש.

4. מוסיפים לתערובת את בשר החציל הקלוי ומתקנים תיבול.

5. פותחים את הבצק ויוצרים או עיגולים (לבורקס עגול) או רולדה ארוכה. ממלאים בתערובת, סוגרים היטב וחורצים חריצים בסכין.

6. מורחים חלמון, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מורידים מיד את הטמפרטורה ל-180 ואופים כ-25 דקות, עד להזהבה יפה.

>> בשבוע שעבר הכנו כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה
>> והנה מתכונים לאוכל טעים טעים שמתבשל כל הלילה