מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

קציצות בשר ברוטב עגבניות שרי

קצת חריפות, קצת מתוקות, ובעיקר - מושלמות לארוחה ביתית של סוף שבוע. אפשר תמיד לסמוך על אבי שיביא לנו מתכון טוב לקציצות

אבי לוי
mako אוכל
פורסם:
קציצות בשר ברוטב עגבניות שרי
קציצות בשר ברוטב עגבניות שרי|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק
קציצות בשר ברוטב עגבניות שרי
קציצות בשר ברוטב עגבניות שרי. אין כמו הקציצות של אבי|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
1 קילובשרבקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 חבילת פטרוזיליה
5-6 עלי בזיליקום
מלח פלפל
1 כפית כמון
2 בצלים חתוכים לרצועות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפלשאטהגרוס
20עגבניות שריחצויות
חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים בצל קצוץ, עשבי תיבול, מלח, פלפל וכמון, ולשים היטב עד לקבלת עיסת בשר אחידה ונעימה.

2. מחממים שמן זית במחבת או סיר ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפפריקה, השאטה, מלח ופלפל ואת העגבניות החצויות. מטגנים את הכל כ-10 דקות, מוסיפים את היין ומצמצמים לעוד 10 דקות. סוגרים את הסיר ומניחים בצד.

3. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים לסגירה של הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה סגור על אש נמוכה.