מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

אוכל של הבית: פרגיות על מצע סלק חם

לא צריך לבשל שעות לארוחת השבת. אבי לוי מכין לכם מנה מהירה של פרגיות, סלק ותבלינים שמתבשלים ביחד בסיר אחד

אבי לוי
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
פרגיות על מצע קוביות סלק
פרגיות על מצע סלק חם. קלילה ומהירה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
3 נתחיפרגית
מלח ופלפל גרוס (לפרגיות)
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 כפית כמון
1 כפיתפפריקהמתוקה
1 כפית מלח
2סלקיםאדומים מבושלים במים
חצי כוס סוכר
2 כפות לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1. צולים את הפרגיות על מחבת צלייה (אפשר גם בגריל או תנור) וזורים עליהן מעט מלח ופלפל.

2. מחממים את שמן הזית בסיר קטן. מכניסים את השום הכתוש ומטגנים קלות על אש נמוכה. מוסיפים את כל התבלינים לשמן חוץ מהסוכר והלימון.

3. חותכים את הסלק לקוביות ומכניסים לסיר בלי לערבב. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסוכר מעל הסלק מבלי לערבב, כדי שהוא יהפוך לקרמל על הסלק. לאחר כ-10 דקות מערבבים, מוסיפים מעט לימון ומערבבים שוב. מורידים מהאש.

4. מניחים במרכז הצלחת את הפרגיות והסלק, ומגישים.

מצאתם טעות לשון?