מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מה לשישי? דג מטוגן ברוטב אלג'יראי

פשוט וממכר: מטגנים את הדג, מערבבים שום, לימון ותבלינים ואוכלים ביחד. מעדן מיוחד לשישי בצהריים, שחובה להגיש קר

אבי לוי
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

את המנה הזו אנחנו אוכלים בשישי בצהריים, ותמיד תמיד קרה. את הדגים המטוגנים מלווה רוטב שום ולימון (קר גם הוא), והוא זה שעושה אותה כל כך טעימה. מתכון של סבתא שלי.

דג מטוגן ברוטב אלג'יראי
רצועות דג מטוגנות. תודה לסבתא|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

רצועות דג מטוגנות ברוטב שרמולה אלג'יראי

המצרכים (4 מנות):
4 פרוסותטונה, קוד או הליבוט, חתוכות לרצועות ומושרות בלימון ומלח גס
כוס קמח
שמן לטיגון עמוק

לרוטב:
1 כף פפריקה מתוקה
1 כףכמון
1 כפית מלח
פלפל שאטה חריף גרוס, לפי הטעם
חצי כוס לימון
חצי כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1. מנערים את רצועות הדגים (לא שוטפים).

2. מקמחים ומטגנים בשמן עמוק וחם עד לצבע זהוב עמוק.

3. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב בקערית, יוצקים בכף על הדגים ומגישים.

מצאתם טעות לשון?