מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פנקייק משפחתי בתנור

אם פנקייק הוא ארוחת הבוקר המשפחתית הכיפית ביותר - למה לא להפוך אותו למשפחתי בעצמו? גם חוסך זמן, גם חוסך טיגון וגם מספק חוויית אכילה קצת אחרת, ומהנה לא פחות

|mako אוכל| פורסם06:50
פנקייק משפחתי (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המנה הזאת, שידועה גם בשם Dutch Baby, היא בעצם פנקייק שפוגש מאפה פופ-אובר, או יורקשייר פודינג בריטי. בכל המקרים מדובר על בלילה נוזלית מאוד שמורכבת מביצים, קמח וחלב, שברגע שהיא פוגשת כלי מתכתי חם מאוד ומשומן היטב – היא תופחת. התוצאה: פנקייק ענק שכיף לאכול ביחד. באופן מסורתי לא נהוג להוסיף לבלילה סוכר - כל המתיקות מגיעה מהתוספות בהגשה - אבל כף אחת של אבקת סוכר לבלילה תעשה הבדל גדול.

המצרכים (4 מנות):

  • 3 ביצים, עדיף בטמפרטורת החדר
  • שני שליש כוס חלב, עדיף בטמפרטורת החדר
  • כף אבקת סוכר
  • שני שליש כוס קמח
  • קורט מלח
  • 40 גרם חמאה

להגשה:

  • פירות שאוהבים
  • כפית סוכר
  • מייפל או דבש
  • אבקת סוכר לפידור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.

2מקציפים את הביצים, אפשר גם ידנית, עד שהן הופכות לתפוחות ולבהירות.

פנקייק משפחתי - מקציפים את הביציםמקציפים את הביצים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3מוסיפים חלב, סוכר, קמח ומלח וממשיכים להקציף עד שמתקבלת בלילה אחידה ונוזלית מאוד.

פנקייק משפחתי - מוסיפים את החלבמוסיפים את החלב|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4ממיסים את החמאה על מחבת גדולה (עדיף בקוטר 28 ס"מ) שמתאימה גם לתנור. מורידים מהאש, יוצקים אל המחבת את הבלילה ומעבירים לתנור לכ-15 דקות, עד שהפנקייקתופח, עולה בצדדים ומשחים מעט.

פנקייק משפחתי - ממיסים את החמאהממיסים את החמאה|צילום: דרור עינב, mako אוכלפנקייק משפחתי - שופכים את הבלילה למחבתהבלילה למחבת - ומשם לתנור|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5בזמן שהפנקייק בתנור מכינים את הפירות: חותכים או מכינים את הפירות, מערבבים עם כפית סוכר ומניחים בצד.

6מגישים את הפנקייק מיד, עם הפירות, מייפל או דבש ואבקת סוכר.

לבלוג של עידית -טעים!

>> בפעם שעברה הכנו עוגיות פיסטוק ולימון

>> והנה המתכונים שלנו לשבועות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il