
פנקייק משפחתי בתנוראם פנקייק הוא ארוחת הבוקר המשפחתית הכיפית ביותר - למה לא להפוך אותו למשפחתי בעצמו? גם חוסך זמן, גם חוסך טיגון וגם מספק חוויית אכילה קצת אחרת, ומהנה לא פחותעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם11/06/1606:50 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המנה הזאת, שידועה גם בשם Dutch Baby, היא בעצם פנקייק שפוגש מאפה פופ-אובר, או יורקשייר פודינג בריטי. בכל המקרים מדובר על בלילה נוזלית מאוד שמורכבת מביצים, קמח וחלב, שברגע שהיא פוגשת כלי מתכתי חם מאוד ומשומן היטב – היא תופחת. התוצאה: פנקייק ענק שכיף לאכול ביחד. באופן מסורתי לא נהוג להוסיף לבלילה סוכר - כל המתיקות מגיעה מהתוספות בהגשה - אבל כף אחת של אבקת סוכר לבלילה תעשה הבדל גדול. המצרכים (4 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. 2מקציפים את הביצים, אפשר גם ידנית, עד שהן הופכות לתפוחות ולבהירות. מקציפים את הביצים|צילום: דרור עינב, mako אוכל3מוסיפים חלב, סוכר, קמח ומלח וממשיכים להקציף עד שמתקבלת בלילה אחידה ונוזלית מאוד. מוסיפים את החלב|צילום: דרור עינב, mako אוכל4ממיסים את החמאה על מחבת גדולה (עדיף בקוטר 28 ס"מ) שמתאימה גם לתנור. מורידים מהאש, יוצקים אל המחבת את הבלילה ומעבירים לתנור לכ-15 דקות, עד שהפנקייקתופח, עולה בצדדים ומשחים מעט. ממיסים את החמאה|צילום: דרור עינב, mako אוכל הבלילה למחבת - ומשם לתנור|צילום: דרור עינב, mako אוכל5בזמן שהפנקייק בתנור מכינים את הפירות: חותכים או מכינים את הפירות, מערבבים עם כפית סוכר ומניחים בצד. 6מגישים את הפנקייק מיד, עם הפירות, מייפל או דבש ואבקת סוכר. לבלוג של עידית -טעים! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |