אוכל
אוכל

מרק עוף אסייתי

מרק עוף הוא פק"ל בכל ארוחת חג - אבל אף אחד לא אמר שזה חייב להיות בדיוק אותו המרק פעם אחר פעם. אנחנו השנה מתכוונים להרביץ עם מרק העוף הזה - שהוא גם קלאסי אבל גם מיוחד, עם תוספות משמחות מהכיוון האסייתי

|mako אוכל| פורסם07:06
מרק עוף אסייתי - מוכן (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.390reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 4 פולקע
  • 2 גב עוף
  • 2 גזרים
  • כרשה אחת
  • בצל אחד
  • פיסת ג'ינג'ר (אין צורך לקלף) בגודל של כ-3-4 ס"מ
  • כוכב אניס
  • רבע כפית זרעי כוסברה
  • עלה דפנה
  • כף רוטב סויה
  • מלח בנדיבות
  • רוטב דגים (למי שאינו מקפיד על ערבוב עוף ודגים בלבד)
  • כפית וחצי שמן שומשום
  • חצי חבילת פטריות שמפיניון או יער, פרוסות גס
  • 3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים

להגשה:

  • כוסברה (לא חובה)
  • בצל ירוק

אופן ההכנה:

1מניחים את חלקי העוף בסיר וממלאים במים - לא עד הסוף, הירקות ייכנסו לשם אחר כך. מביאים לרתיחה ומסירים בעזרת כף את הקצף והלכלוכים מעל.

מרק עוף אסייתי - מוסיפים מיםסיר, עוף, הרבה מים|צילום: דרור עינב, mako אוכלמרק עוף אסייתי - קיפוימקפים את הקצף שהצטבר|צילום: דרור עינב, mako אוכל

2בינתיים מכינים את הירקות: קולפים את הגזר וחותכים אותו למקטעים. חותכים למקטעים גם את הכרשה, חותכים את הבצל ל-4 וחוצים את שורש הג'ינג'ר לשניים.

3כשהמים רותחים מוסיפים את הגזרים, הכרשה, הבצל, הג'ינג'ר, כוכב האניס, זרעי הכוסברה, עלה הדפנה, הסויה והמלח, ומנמיכים את האש. מבשלים לפחות שעה (ועדיף שעתיים).

מרק עוף אסייתי - המרכיביםכל החבר'ה החמודים האלה מתארחים אצלנו במרק|צילום: דרור עינב, mako אוכלמרק עוף אסייתי - כרשהכשאנחנו אומרים מקטעים אנחנו מתכוונים לכאלה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4טועמים, מוסיפים עוד סויה ומלח אם צריך, ומוסיפים גם רוטב דגים אם רוצים (זהירות, שלא ייצא מלוח מדי). מוסיפים שמן שומשום וגם את הפטריות והבצל הירוק. מבשלים עוד 5-10 דקות ומכבים את האש.

5מסננים את המרק ומפרידים בין הנוזל, העוף והירקות. נפטרים מהג'ינג'ר, כוכב האניס, זרעי הכוסברה ועלה הדפנה.

6להגשה: מסדרים בקערה את המרק ומוסיפים עוף מפורק וירקות. אפשר להגיש עם בצל ירוק קצוץ, כוסברה ואפשר גם עם אטריות ביצים (מבושלות בנפרד) או לוקשן.

לבלוג של עידית -טעים!

>> בפעם שעברה הכנו סלט חסה פצצתי

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il