
פחזניות וניל וגבינהאנחנו משערים שהדבר האחרון שהייתם חושבים שאפשר לאכול בפסח הן פחזניות, אבל יש לנו חדשות בשבילכם. פשוטות להכנה, צעד אחרי צעד, ואם תבחרו בגבינה איכותית, הרווחתם תענוג כשר ומופלא
מור פרלמן ונדב קופרמן
| mako אוכל
| פורסם 19/04/16 13:18
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):לפחזניות:
לקרם הגבינה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 שמים בסיר את החלב, החמאה, המלח והסוכר, ומרתיחים.
שמים בסיר חלב, חמאה, מלח וסוכר ומרתיחים | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
3 שמים בקערה את קמח המצה והקורנפלור. 4 כשהתערובת בסיר רותחת, מוסיפים לה את המרכיבים היבשים, ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר בצק.
כשהתערובת בסיר רותחת מוסיפים לה את היבשים ומערבבים עם כף עץ | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
5 ממשיכים לבשל את הבצק כ-2 דקות ומעבירים לקערה. מקררים מעט בטמפרטורת חדר. 6 מוסיפים את הביצים אחת אחת (אפשר עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה), ובכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה.
בכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
7 יוצרים את הפחזניות: מכניסים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את הבצק על נייר אפייה (חשוב מאוד לשמור על רווחים).
מזלפים את הפחזניות על נייר אפייה | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
8 מכניסים את התבנית עם הפחזניות לתנור, מנמיכים את החום ל-180 מעלות, ואופים כ-30 דקות בלי לפתוח את התנור. 9 מיד עם הוצאת הפחזניות הופכים אותן ועושים חור עם סכין בתחתית כדי שיתייבשו. 10 מכינים את קרם הגבינה: מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב אך לא נוקשה מדי, ומכניסים לשק זילוף עם צנתר קטן.
מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
ממלאים את הפחזניות | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
11 ממלאים את הפחזניות דרך החור שיצרתם עם הסכין. לפני הגשה ניתם לקשט עם שוקולד מומס או אבקת סוכר. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים >> בפעם שעברה הכנו עוגת מוס קפה >> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין
|