מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קאפקייקס בנופי

אז מה יש לנו כאן? מאפינס בננה נהדרים, מילוי אינטנסיבי וטעים של ריבת חלב וטופינג של קרם שוקולד וקוקוס מטריף. בקיצור, הכי תכינו לנו כזה

|mako אוכל| פורסם07:09
 קאפקייקס בנופי - מוכנים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

למאפינס:

  • 4 ביצים M
  • כוס סוכר לבן
  • קורט מלח
  • כוס שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב
  • שליש כוס שמן
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 4 בננות בשלות, מרוסקות
  • 4 כוסות קמח
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • כוס ריבת חלב איכותית
  • מעט קוקוס קלוי, לקישוט

לקרם שוקולד וקוקוס:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל קרם קוקוס לפחות 17 אחוזי שומן, קר מאוד
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2טורפים יחד את הביצים, הסוכר, המלח, השמנת, החלב, השמן, הווניל והבננות לתערובת אחידה.

קאפקייקס בנופי - טורפים ביציםמתחילים בהכנת הבלילה|צילום: דרור עינב, mako אוכלקאפקייקס בנופי - טורפים את חומרי הבצקבלילת המאפינס כמעט מוכנה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4מוזגים לכוסות או לתבנית מיני מאפינס ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים. מצננים.

קאפקייקס בנופי - מזלפים את הבצקמזלפים את הבלילה לתבניות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5בעזרת כפית פריזיאן מוציאים מעט מהמאפינס המוכנים ויוצרים שקעים במרכזם. מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף ומזלפים לתוך השקעים.

קאפקייקס בנופי - כפית פריזיאןמרוקנים בעזרת כפית פריזיאן|צילום: דרור עינב, mako אוכלקאפקייקס בנופי - מילוי ריבת חלבוממלאים בריבת חלב|צילום: דרור עינב, mako אוכל

6מכינים את הקרם: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.

קאפקייקס בנופי - מעבירים את השוקולד הקצוץ לקערהקוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

7מחממים את קרם הקוקוס לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לגנאש אחיד ומבריק. מצננים במקרר כשעתיים, עד שהטמפרטורה יורדת מתחת ל-8 מעלות.

קאפקייקס בנופי - מערבבים את קרם השוקולד והקוקוסמערבבים עם קרם הקוקוס לקבלת גנאש|צילום: דרור עינב, mako אוכל

8מעבירים את הקרם לקערת מיקסר יחד עם השמנת המתוקה ומקציפים לקרם יציב מאוד.

9מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על המאפינס.

10מקשטים בשבבי קוקוס קלוי, ומגישים.

קאפקייקס בנופי - מוכנים ומסודריםמוכן!|צילום: דרור עינב, mako אוכל
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il