אוכל
אוכל
מוקפץ צמחוני

מנה חמה ביתית

רעבים למשהו מהיר וחם? רגע לפני שאתם ניגשים למנה החמה התעשייתית, יש לנו פתרון פלא בשבילכם: מכינים את התשתית של המנה בעשר דקות ולפני ההגשה רק מוסיפים מים

|mako אוכל| פורסם08:51
מנה חמה ביתית (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל
Rating:4105reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • קישוא גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • בצל גדול, קצוץ
  • 300 גרם חזה עוף שלם, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 1 כוסות אורז עגול
  • 2 כפות שומשום

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מחממים ווק או סיר ברזל עם מעט שמן זית (ככף) ומוסיפים את הירקות החתוכים והעוף. נותנים לעוף לקבל צבע לבנבן וממשיכים לבחוש במשך כ-3 דקות.

2מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב. מאפשרים לאורז להשמיע קולות פצפוץ ולאחר 3 דקות, מכבים את האש. מעבירים את התערובת מהסיר לארבע קעריות עמוקות.

3מכינים את הרוטב: יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לכלי, מערבבים היטב ושומרים בצד.

4כאשר רוצים לאכול את המנה, יוצקים כחצי כוס מהנוזל על פני התערובת שבכל קערית, מכסים היטב (עם צלחת או עם נייר אלומיניום) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך 20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו שוקי עוף ברוטב סויה ומיץ תפוזים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il