אוכל
אוכל
מוקפץ צמחוני

אורז מוקפץ עם ירקות ופקאן סיני

שוב נתקעתם עם שאריות של אורז במקרר? הנה לכם פתרון: קוצצים כמה ירקות, מקפיצים ביחד וזוללים בשמחה גדולה

|דיתה של נונה| פורסם14:15
ירקות מוקפצים עם אורז (צילום: edoneil, Istock)
צילום: edoneil, Istock
Rating:4.336reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות אורז לבן מבושל ומצונן

  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקיקות
  • 1 גזר גדול פרוס דק לפרוסות אלכסוניות

אופציונאלי

  • רצועות פלפלים מכל הצבעים

  • פרוסות דקות של שמפיניון
  • גרגירי תירס
  • אפונה ירוקה

תבלינים

  • פלפל שחור

  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון או חצי כפית טרי מגורר
  • 1.5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפיות חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1.5 כפית סוכר
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 3-4 כפיות שמן שומשום

לקישוט

  • 1 בצל ירוק קצוץ

  • 100 גרם פקאן סיני קצוץ גם

אופן ההכנה:

1מקפיצים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את טבעות הגזר, ואחרי כמה דקות את הכרוב ושאר הירקות.

2מתבלים בפלפל השחור, בג'ינג'ר ובצ'ילי המתוק.

3מעבירים לקערת הגשה, ומערבבים עם האורז.

4שמים באותה מחבת את חמאת הבוטנים עם היין, הסויה והסוכר, ומבשלים עד שהרוטב הופך להומוגני ומסמיך מעט.

5שופכים על התבשיל ומערבבים.

6מוסיפים את שמן השומשום ומקשטים בפקאן סיני ובצל ירוק.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il