מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מוקפץ צמחוני

פאד קפאו

קבלו את הגרסה התאילנדית והלא פחות טעימה לבולונז האיטלקי: פרגיות טחונות, אורז לבן וביצת עין מלמעלה, והכל פיקנטי וחריף ונפלא

|קיקומן| פורסם07:24
פאד קפאו (צילום: דניאל לילה, קיקומן)
צילום: דניאל לילה, קיקומן

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

התשובה התאילנדית לבולונז האיטלקי. במקום פסטה - אורז לבן ועליו בשר קצוץ מתובל ומטוגן; במקום הפרמזן - ביצת עין שהחלמון שלה נספג באורז והופך למעין רוטב. בתאילנד החריפות של הפאד קפאו חורכת את הלשון, כדי לרכך את הלהט מוותרים על הפלפל החריף הטרי ומסתפקים בחריפות הרטבים.

המצרכים (4 מנות):

  • 1 בצל
  • 6 שיני שום
  • 2 פלפל ירוק חריף
  • 2 פלפל אדום חריף
  • 4 כפות שמן (עדיף שמן אורז)
  • 600 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא העצם) טחונים
  • 2 כפות סויה בהירה
  • 1 כף קארי אדום
  • 1 כף קארי ירוק
  • 3 כוסות עלי בזיליקום, כוסברה ונענע קצוצים
  • 4 ביצים

להגשה:

  • 4 כוסות אורז מבושל חם
  • רוטב דגים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1כותשים בצל, שום ופלפל חריף משני סוגים בעלי ומכתש או במעבד מזון.

2מחממים ווק עם שמן, מעל להבה גבוהה. מוסיפים את תערובת הבצל, השום והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב. לאחר דקה מוסיפים פרגיות ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים סויה ורוטבי קארי אדום וירוק ומערבבים. מוסיפים עשבי תיבול, מערבבים ומורידים מהאש.

3במקביל מטגנים 4 ביצי עין ומעבירים אורז לקעריות הגשה.

4מניחים תלולית של פרגיות מטוגנות על האורז ומעליה את ביצת העין. מגישים מיד לצד מעט רוטב דגים.

>> בפעם שעברה הכנו עוף עם פלפלים וקשיו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il