
המצרכים (20 מנות):
לעוגה
לזיגוג טופי קרמל
לרוטב השוקולד
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל–175 מעלות. 2מכינים את העוגה: ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו בפולסים של 30 ואז 10 שניות. מערבבים עד להמסה מלאה. 3בקערת המיקסר מקציפים את הביצים ושני סוגי הסוכר 5 דקות, עד לקבלת מקצפת אוורירית ותפוחה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הוניל והשוקולד המומס, ואז את הקמח והמלח. 4. יוצקים לתבנית ואופים 30 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וכשנועצים בה עם קיסם הוא יוצא מעט לח עם פירורים. 5בינתיים מכינים את זיגוג הטופי-קרמל (הוא צריך להיות מוכן כשהעוגה יוצאת מהתנור): מבשלים בסיר על להבה בינונית את הסוכריות והשמנת המתוקה, עד שהסוכריות נמסות. מערבבים במרץ כל הזמן (לא להתייאש, בהתחלה נדמה שהסוכריות לעולם לא יימסו, אבל בהמשך הן נמסות בקלות). כשהרוטב אחיד מסירים מהאש, מוסיפים את השקדים ומערבבים עד שכולם מצופים היטב. 6שופכים את הזיגוג על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. מביאים לטמפרטורת החדר, מכסים ומכניסים למקרר לייצוב. 7לרוטב השוקולד: ממיסים יחד את השוקולד והשמנת במיקרו (שוב, בפולסים של 30 ואז 10 שניות). מערבבים עד המסה מלאה. מזלפים על העוגה פסים פסים, ומחזירים למקרר לייצוב של שעה נוספת. 8לפני ההגשה חותכים לריבועים בסכין משוננת וחדה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |