אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

סינייה עדשים, חצילים וטחינה

אבנר לסקין שוב דואג להפוך לכם את סוף השבוע למיוחד, הפעם עם מתכון לסינייה קצת אחרת. מה שונה אתם שואלים את עצמכם? ובכן, יש כאן סוד קטן שנקרא תערובת תבלינים פילדלפיה

|mako אוכל| פורסם07:06
סינייה עדשים וחצילים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.233reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 400 גרם בשר טחון
  • 1 כפית תערובת תבלין פילדלפיה
  • קורט מלח
  • 4 חצילים, קלויים על להבה פתוחה ומקולפים
  • 200 גרם עדשים שחורות (מבושלות בהרבה מים - כמו פסטה)
  • חצי כוס טחינה גולמית, מעורבבת עם כוס מים קרים, כפית מלח וכף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-230 מעלות.

2מחממים מחבת בעל תחתית כבדה, ומטגנים את הבשר הטחון עם תערובת הפילדלפיה ומעט מלח.

3מסדרים את החצילים הקלויים בתבנית עם נייר אפייה, מפזרים מעליהם את העדשים, ומעליהם את הבשר הטחון.

4יוצקים את הטחינה מעל להכול, ומכניסים לתנור למשך 8-9 דקות, עד שהמרקם העליון של הטחינה חום וזהוב. מוציאים, ומגישים מיד.

אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב.

>> בשבת שעברה אכלנו לוקוס, אבל לא סתם לוקוס

>> בואו לאפות איתנו קצת

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il