
עוגת פילו במילוי עוף, אורז ובשרמנה עשירה בטעמים של אורז מפנק עם עוף ובשר בתיבול פשוט מושלם, וכל הטוב הזה עטוף בבצק פילו דק ועדין. נוף מכירה לנו את הטאסת אל ג'אג'י, ואנחנו מלקקים את האצבעות![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):לעוגה
למלית
אופן ההכנה:1מחממים סיר עד שהוא לוהט, מכניסים פנימה שליש מכמות שמן הזית ומשחימים את הכרעיים היטב מכל הצדדים. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב. 2מוסיפים כ-5 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות עד שהכרעיים מוכנות. מוציאים את הכרעיים ומסננים את הציר. מפרקים את העוף מהעור והעצמות ושומרים את נתחי העוף בצלחת. 3מחממים שליש נוסף משמן הזית ומטגנים את האורז כשתי דקות, מוסיפים 3 כוסות מציר העוף לאורז ומביאים לרתיחה, ממליחים את האורז ומבשלים על אש נמוכה עד שכל המים נספגים באורז. 4בזמן בישול האורז מטגנים את הבשר הטחון ביתרת השמן עד שהוא מוכן. 5בקערה גדולה מערבבים את האורז יחד עם הבשר ומוסיפים את נתחי העוף, השקדים והצנוברים הקלויים. מתבלים בבהרט, מלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. 6משמנים עלה פילו אחד במעט שמן ומניחים במרכזה של תבנית עוגה מתפרקת. משמנים עוד עלה ומניחים מעליו, משמנים עלה נוסף ומניחים אותו הפעם קרוב לקצה, כך שהשוליים של העלה בולטים מהתבנית בצד אחד. ממשיכים לשמן ולרפד את התבנית עד שיוצרים גומה עם שוליים בולטים של בצק פילו. 7מניחים את המלית של האורז בתבנית ומכסים את האורז בעזרת שולי בצק הפילו, כך שמתקבלת בסוף עוגה סגורה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים כ-20 דקות, עד העוגה מזהיבה. מוציאים והופכים על צלחת הגשה. 8מומלץ להגיש את העוגה עם סלט ערבי קצוץ דק וטחינה. >> בשבוע שעבר הכנו תבשיל עדשים ופטריות>> כל חדשות האוכל לסוף השבוע הקרוב![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |