אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

תבשיל עוף ושעועית בובס

השף אבי ביטון מביא לכם מתכון איטלקי לכל המשפחה, שמשלב פרגיות, שעועית ענקית, עגבניות ותבלינים, שהולך לככב על שולחן השבת שלכם

|mako אוכל| פורסם07:38
תבשיל עוף ושעועית בובס בנוסח איטלקי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.627reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

מרכיבים:

  • 1/2 1 כוסות שעועית בובס, מושרת במים למשך הלילה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 600 גרם פרגיות
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 6 עגבניות קצוצות
  • 10 שיני שום
  • צרור בזיליקום קצוץ
  • כפית אורגנו יבש
  • 2 ענפי תימין
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • פלפלון צ'ילי חריף, קצוץ או חתוך לפרוסות
  • כוס יין אדום
  • כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מבשלים את שעועית הבובס כשעה עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד.

2יוצקים את השמן בסיר רחב. מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל וצולים כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.

3שמים את כל הירקות במחבת, מטגנים כחמש דקות, מוסיפים את שאר התבלינים והנוזלים לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי קרצוף תחתית הסיר בכף עץ.

4מוסיפים את השעועית והפרגיות ומבשלים כ-30 דקות.

* מגישים עם אורז לבן, פסטה, או לחם איכותי.

>> בשבוע שעבר הכנו קובה סולת וסלק בטעם חמוץ מתוק
>> 400 קלוריות למנה: אורז מלא עם סלק
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il