אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

חמין טבעוני

מי אמר שחייבים בשר כדי להכין חמין תקני? קבלו את החמין הטבעוני של אורי שביט שמלא בקטניות, ירקות, תבלינים וטעם, ובעיקר - לא חסר בו כלום. אז תכינו לשבת?

|mako אוכל| פורסם08:09
חמין טבעוני (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
צילום: אורי שביט, mako אוכל
Rating:4.639reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-6-8 מנות:

  • 2 כוסות (300 גרם) שעועית בובעס / לימה, מושרית ללילה
  • 2 כוסות (400 גרם) אפונה יבשה, מושרית ללילה
  • 1 כוס אורז ארוך מלא
  • 1 דלורית קטנה, קלופה ופרוסה לפרוסות עבות
  • 2 בטטות, קלופות ופרוסות גס
  • 1/2 כרובית, מופרדת לפרחים גדולים
  • 1 בצל סגול, פרוס גס
  • 4 שיני שום, מעוכות
  • חופן צימוקים
  • שמן זית
  • 2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
  • 1 כף רכז רימונים
  • חופן עלי תמין טריים
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר כבד, שמתאים גם לתנור. מטגנים את פרוסות הבצל ושיני השום מעל להבה גבוהה, עד להזהבה. מוסיפים את הצימוקים, הסילאן ורכז הרימונים ומערבבים היטב 1-2 דקות נוספות.

2מוסיפים לסיר את פרוסות הדלורית, פרוסות הבטטה, פרחי הכרובית, עלי הדפנה והתימין ומערבבים-מטגנים במשך 5 דקות נוספות.

3בינתיים, מחממים תנור לחום 100 מעלות.

4מסננים ושוטפים את השעועית והאפונה ושוטפים את האורז המלא. מניחים זה לצד זה מעל הירקות שבסיר ומתבלים בפפריקה מתוקה ומעושנת, קינמון, מלח ופלפל. יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה עדינה.

5מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם למשך לפחות 8 שעות.

לבלוג של אורי שביט -טבעוניות נהנות יותר.

>> כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע הקרוב
>> חדש באגן הירכיים: הדיאטה הנורדית מאיימת לכבוש את אירופה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il