
פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגולארוחה זולה, קלה ומעולה שתסדר לכם פיקס את ארוחת הערב: בזמן שהפרגיות במרינדה מתקתקים את המג'דרה, ותוך שעה וקצת הכל מוכן. מתכון של אבי ביטון![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים :לפרגיות:
למג'דרה:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הפרגיות. מעסים היטב ושומרים כשעה במקרר. 2בינתיים מכינים את המג'דרה: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית (לא להתפתות להוריד מכמות השמן!) עד שהוא מקבל צבע שחום-כהה. 3מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את העדשים ומבשלים כחצי שעה, עד שהן רכות ומוכנות לאכילה. מוציאים כוס ממי הבישול ושומרים להמשך, ומסננים את השאר. 4מוסיפים לעדשים את השמן של הבצל (בלי הבצל עצמו) והבורגול. 5מוסיפים את מי הבישול של העדשים למחבת עם הבצל. מבשלים עד שהמים מקבלים את הצבע הכהה של הבצל. 6בינתיים מסדרים את הפרגיות עם הרוטב בתבנית עם הרוטב וצולים על הגריל (או בגריל של התנור) כ-12 דקות. 7מוסיפים את תכולת המחבת לסיר, ממליחים וממשיכים לבשל מעל אש בינונית, עד שהמים כמעט נעלמים. מערבבים ומגישים לצד הפרגיות, עם סלט עגבניות חריף וטחינה טובה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |