
קבב ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה שרופיםאם כבר קבב - אז בואו נעשה אותו כמו שצריך. נוף מ"מאסטר שף" חולקת איתנו את המתכון שלה לקבב המושלם, ומוסיפה רוטב עגבניות עוקצני, תפוחי אדמה שנמסים בפה וצילחות שמגביר את התיאבון, כמו שהיא יודעת![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (12 מנות):לקבב:
לרוטב העגבניות:
לתפוחי האדמה:
אופן ההכנה:1מערבבים את מרכיבי הקבב בקערה ולשים כ-5 דקות. מחלקים ל-12 כדורים. 2משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית. ממלאים את השקעים עד הסוף בתערובת הבשר תוך כדי דחיסה וצולים ב-220 מעלות 15-20 דקות, עד שהקציצות שחומות ומוכנות במרכזן. 3רוטב העגבניות: מחממים סיר עם מים וחורצים X בתחתית של כל עגבנייה. מכניסים את העגבניות למים הרותחים לדקה-שתיים, ומוציאים לקערה עם מים קרים. מקלפים את העגבניות וקוצצים לקוביות. 4מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את השום והפלפל החריף. מוסיפים את העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה. ממשיכים לטגן את העגבניות ולצמצם את הנוזלים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שמתקבל רוטב עגבניות סמיך בדומה לשקשוקה. 5מפזרים את המלח הגס בתבנית התנור ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. אופים ב-220 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים מבחוץ (במקרה של תפוחי אדמה קטנים מאוד זה לוקח כחצי שעה). מוציאים מהתנור ולוחצים על תפוחי האדמה מהבסיס על מנת לבקע אותם, בדומה למה שרואים בתמונה. 6מניחים בצלחת מעט מרוטב העגבניות, עליו מניחים את הקבב ועליו את תפוח האדמה. מפזרים מעט מלח גס ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |