
מקלובה פרגיות וחצילים של נוף עתאמנהמבחוץ רעפים רעפים של חציל מטוגן, מבפנים: תערובת עשירה של פרגיות, אורז יסמין וגרגירי חומוס, מתובלים טוב טוב. הופכים על צלחת הגשה ומקבלים מכולם וואו אחד גדול![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה, מסננים ומבשלים בהרבה מים טריים כשעה וחצי, עד שהם רכים. 2מחממים סיר עם 4 כפות שמן זית ומטגנים את נתחי הפרגית עד להשחמה. קוצצים את הבצל, מוסיפים למחבת וממשיכים לטגן עד שגם הוא משחים. 3מוסיפים מים עד לכיסוי ומתבלים במלח, פלפל שחור, ציפורן, כוכב אניס, עלי דפנה, הל וג'ינג'ר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים את הנתחים 30-40 דקות. 4מוציאים את הנתחים החוצה, מסננים ושומרים בצד את הציר שנוצר. 5מוסיפים לאותו הסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים את האורז כדקה. מוסיפים 2 וחצי כוסות מהציר ואת החומוס המבושל. מביאים לרתיחה, מתבלים בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים נספגים באורז (האורז אמור להתבשל רק חלקית). 6פורסים את החצילים לאורך (אין צורך בקילוף) ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה משני הצדדים. מחממים את התנור ל-180 מעלות. 7מרפדים תבנית קוגלהוף בפרוסות החציל כך שיחפפו זו את זו חלקית. ממלאים כשליש מהתבנית באורז עם החומוס ומסדרים את נתחי הפרגית לכל אורך התבנית (אם הנתחים גדולים אפשר לחתוך אותם לשניים). מכסים את נתחי הפרגית ביתרת האורז. מכסים את האורז בחצילים, דוחסים בעזרת הידיים ומהדקים היטב. ככה היא נראית מבפנים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל8מוסיפים כשלושת רבעי כוס מהציר לתבנית הקוגלהוף ומכסים בנייר כסף. אופים כ-20 דקות. 9מוציאים את התבנית מהתנור, מכסים אותה במגבת ומניחים לה "להזיע" 10 דקות. הופכים על צלחת הגשה ומגישים חם עם סלט קצוץ. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |