אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

סלט אורז חם עם לוקוס

אבנר לסקין עם מתכון שאנחנו מצטערים שלא פגשנו בשלב מוקדם יותר בחיים: אורז מיקס עם ירקות טעימים ושמן זית, ועליו נתחים יפים וצחים של דג (רוצים להחליף בפרגיות? נעלים עין)

|mako אוכל| פורסם07:10
דג לוקוס עם סלט אורז חם (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.522reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 800 גרם פילה לוקוס, חתוך לחתיכות ברוחב 3 ס"מ
  • מעט שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לאורז:

  • 400 גרם אורז צבעוני (אורז מיקס) מבושל בהמון מים רותחים כמו שמבשלים פסטה
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל אדום, חתוך לרצועות בעובי של חצי סנטימטר
  • כרשה, פרוסה דק
  • צ'ילי אדום, חתוך דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • כוס עגבניות שרי חצויות
  • חבילה של פטרוזיליה קצוצה
  • כף עלי נענע קצוצים דק
  • חצי כוס יין לבן

אופן ההכנה:

1מבשלים את האורז בהמון מי מלח רותחים, כמו שמבשלים פסטה, בערך 40 דקות. במקביל ממשיכים בשלבי ההכנה.

2מחממים מחבת גדולה ומוזגים פנימה את שמן הזית. מטגנים את הפלפלים יחד עם הכרשה והצ'ילי, עד שהם מתרככים.

3מוסיפים את השום ועגבניות השרי ומערבבים היטב.

4ברגע שהעגבניות מתחילות להתפרק במחבת שופכים פנימה את היין, ומבשלים ללא כיסוי 2-3 דקות, עד שכל האלכוהול מתאדה.

5מוסיפים את האורז ואת הירוקים ומערבבים היטב.

6מחממים על להבה נפרדת מחבת נוספת, ומוסיפים שמן זית. מניחים את הדג (על הצד של העור), ממליחים ומפלפלים וצורבים כ-4 דקות. הופכים וצולים כ-4 דקות נוספות.

7מעבירים את סלט האורז לצלחת הגשה ומניחים מעל את נתחי הלוקוס. מגישים מיד.

* יקר לכם לוקוס? אפשר להכין את המנה גם עם דג אחר, או לחלופין עם חתיכות פרגית.

אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב.

>> גם בשבת שעברה אכלנו דג. ועוד איזה דג

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il