אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

כרוב ממולא אורז ובשר

זה סופי: ממש לא קשה להכין כרוב ממולא. כל מה שאתם צריכים זה את היד של אינס שילת ינאי - ואם לא את זה, לפחות את המתכון שלה

|mako אוכל| פורסם06:32
Rating:4.262reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לכ-8 ממולאים:

  • 1 כרוב גדול, רצוי בלאדי
  • 1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 2 כפות סילאן

למלית:

  • 1 כוס אורז יסמין
  • כף שמן זית
  • 2 בצלים
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • חצי כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כף בהרט
  • 1 גבעול סלרי
  • חצי כפית קינמון
  • 4 כפות צימוקים כהים

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • חצי כפית קינמון
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כפית כורכום
  • כף בהרט
  • 3 כפות רכז רימונים
  • כפית מלח

אופן ההכנה:

1חותכים בעדינות חתכים מסביב לליבו של הכרוב ומבשלים אותו 15 דקות במים רותחים. מפרקים לעלים ומסירים מכל עלה את החלק העבה, שיפריע לגלגול.

2מערבבים בסיר כוס אורז וכוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים רק עד שהנוזלים נספגים באורז (חצי בישול, כ-15 דקות). מצננים ומעבירים לקערה גדולה.

3קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת רחבה. מוסיפים את הבשר הטחון, המלח, הפלפל והבהרט ומטגנים עוד כ-5 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים לקערת האורז.

4קוצצים את הסלרי (כולל העלים) ומוסיפים לקערת האורז גם אותו, את הקינמון והצימוקים.

5מניחים על צלחת עלה של כרוב. שמים עליו כף נדיבה מהמלית ומקפלים פנימה את שני הצדדים של העלה. מגלגלים את העלה מלמעלה למטה ומניחים בסיר רחב כשהפתח פונה כלפי מטה. ממשיכים כך עם כל עלי הכרוב ומסדרים אותם בצפיפות.

6מחממים תנור ל-180 מעלות.

7מפזרים על העלים שבסיר את השזיפים המיובשים ומוסיפים מים עד ס"מ מעל גובה הכרוב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

8מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית קטנה ומוסיפים לסיר. זולפים סילאן מלמעלה.

9מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לאפייה של 40 דקות. מומלץ להסיר את הכיסוי בדקות האחרונות, לקבלת צבע שחום. מגישים עם צנוברים קלויים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il