אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

קציצות בשר עם חומוס

זה בדיוק הזמן להעמיד סיר קציצות בקר המתבשלות לאטן בתוך תבשיל גרגרי חומוס עשיר ומלא טעמים. מתכון מנצח של השף אבי ביטון לשבת

|mako אוכל| פורסם15:03
קציצות בשר עם חומוס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.7363reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לקציצות:

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל גדול, מגורר גס
  • ביצה
  • 3-4 כפות פירורי לחם
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית כמון
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • רבע כוס שמן
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 עגבניות, קצוצות
  • 2 גמבות, חתוכות לרצועות
  • כוס וחצי גרגירי חומוס
  • חופן כוסברה קצוצה
  • כף פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך הלילה.

2מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים כדורים קטנים ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

3הרוטב: מחממים את השמן ומטגנים את השום. מוסיפים את העגבניות והגמבות ומטגנים כמה דקות נוספות. מוסיפים את החומוס, הכוסברה והתבלינים ומכסים במים.

4מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

5מוסיפים את הקציצות לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד שעה נוספת, עד שהחומוס מתרכך והרוטב מצטמצם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il