אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

קציצות עוף ברוטב קארי ביתי

מכירים את זה שאתם עולים הביתה בחדר המדרגות ולפתע נתקפים בניחוחות המעלפים של הסירים של השכנים? דעו לכם - זו לא גזירת גורל! כך תתקתקו מנה מדהימה שתמלא את חדר המדרגות בניחוחות - ותגמור בצלחת שלכם

|mako אוכל| פורסם07:12
קציצות עוף ברוטב קארי ביתי (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.4108reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לרוטב:

  • כפית גרגירי חרדל
  • כפית זרעי כוסברה
  • כפית גרגירי פלפל אדום
  • כפית זרעי קימל
  • חצי כפית זרעי כמון
  • כפית זרעי שומר
  • מלח אטלנטי לפי הטעם
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות רסק עגבניות איכותי
  • 2 שיני שום, כתושות
  • כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • כף גרידת לימון
  • פחית קרם קוקוס
  • כפית כורכום

לקציצות:

  • קילו עוף טחון
  • 2 בצלים, קצוצים
  • שני חופנים של עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע)
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: קולים את הזרעים במחבת על אש גבוהה עד שמריחים את התבלינים נפתחים. מעבירים למטחנה או מכתש ועלי וטוחנים עם מלח ופלפל שחור.

סוגת

2מוסיפים לתבלינים רסק עגבניות, שום כתוש, ג'ינג'ר וגרידת לימון. מעבירים למחבת על אש גבוהה ומוסיפים את קרם הקוקוס והכורכום. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד קרם קוקוס.

3מערבבים במעבד מזון את חומרי הקציצות. מכדררים לכדורים ומוסיפים לרוטב הקארי הרותח. מכסים ומבשלים 10 דקות.

4הופכים את הקציצות ומבשלים ללא כיסוי 5 דקות נוספות.

5מגישים עם אורז בסמטי מאודה.

קציצות עוף ברוטב קארי ביתי - במחבתמריחים?|צילום: דרור עינב, mako אוכל

>> כל המתכונים לפסח

* אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il