אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

דג מאודה עם ירקות אביביים

גם לנו בא פעם אחת להיות קלילים, ואומרים שקלילות זו דרך חיים, אז בשבת הזאת אנחנו הולכים על ארוחה מעולה של פילה דג מאודה עם ירקות ברוטב אליפות, ונתחיל לעבוד עליה רק חצי שעה לפני שאוכלים. כאלה אנחנו

|mako אוכל| פורסם09:43
דג מאודה עם ירקות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.521reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 200 גרם אפונה טרייה
  • 200 גרם פול טרי מקולף
  • 200 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 800 גרם פילה דג לבן

לרוטב:

  • 3 חלמונים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • מלח
  • 200 גרם חמאה מומסת (או שמן זית איכותי)
  • 1 כפית צילי אדום קצוץ דק

אופן ההכנה:

1מסדרים את הירקות בסיר אידוי ומניחים מעל סיר עם מים רותחים. מאדים במשך 8-10 דקות. מורידים ושומרים בצד.

2בנפרד שמים בקערה חלמונים, מיץ לימון ומלח. מניחים את הקערה מעל לסיר עם המים החמים ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים. תוך כדי הקצפה מוסיפים את החמאה המומסת. ממשיכים להקציף עד שמתקבל מרקם שמזכיר מיונז דליל. מוסיפים את הצ'ילי הקצוץ ומניחים את הרוטב בצד.

3מוסיפים לסיר האידוי את נתחי הדג ומפזרים מעליהם מעט מלח ופלפל גרוס. מניחים מעל לסיר עם המים הרותחים ומאדים במשך 6-8 דקות. מניחים את סיר האידוי על צלחת, מסירים את המכסה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד עם קערה גדולה של אורז פרסי.

אבנר לסקין השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב.

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות בקר עם מנגולד שהיו הצלחה

>> דאגנו לכם גם לקינוח: עוגת יוגורט ולימון

תגיות:דגאידוי
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il