
צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקותמה דעתכם לתת צ'אנס לארוחת שבת קצת אחרת, שאין בה שום מרכיב מהחי? גם אנחנו צקצקנו בהתחלה, אבל בינינו - המנה הזו לא נראית פשוט מעולה?![]() צילום: אורי שביט, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):לפילאף:
לצלי דלורית:
אופן ההכנה:1מבשלים את האורז: מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד. מטגנים את הכרשה ואת הזוקיני המגורד במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. 2בינתיים מנקים את השעועית וחותכים למקטעים קצרים. מוסיפים לסיר ומערבבים. 3שוטפים היטב את פרחי הברוקולי, מסננים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות נוספות. 4מוסיפים את האורז, הצימוקים והשקדים ומערבבים. יוצקים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות, עד שהאורז מוכן. משאירים מכוסה לפחות 5 דקות נוספות. בוא אורז, בוא|צילום: אורי שביט, mako אוכל6במקביל צולים את הדלורית: קולפים את הדלורית, חוצים לאורך ומרוקנים מגרעינים. חותכים כל מחצית לכ-5 פלחים ארוכים ומניחים בקערה. 7מחממים תנור ל-180 מעלות. 8מערבבים בקערית שמן זית, חומץ, סילאן ושום כתוש. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על פלחי הדלורית ומעסים בידיים כך שייעטפו היטב. 9מסדרים את הדלורית על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-20 דקות, עד שהיא רכה אך עדיין יציבה. 10מסדרים פילאף בצלחות הגשה, ומוסיפים כמה פלחי דלורית. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים. אוח, כמה שאנחנו רוצים לנעוץ פה שיניים|צילום: אורי שביט, mako אוכללבלוג של אורי שביט -טבעוניות נהנות יותר >> בשבוע שעבר זללנו פה חמין פתיתים (לא טבעוני בכלל) של תום פרנץ ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |