אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות

מה דעתכם לתת צ'אנס לארוחת שבת קצת אחרת, שאין בה שום מרכיב מהחי? גם אנחנו צקצקנו בהתחלה, אבל בינינו - המנה הזו לא נראית פשוט מעולה?

|mako אוכל| פורסם11:07
צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
צילום: אורי שביט, mako אוכל
Rating:4.418reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לפילאף:

  • 2 כוסות אורז אדום, שטוף ומסונן
  • מעט שמן זית
  • 1 כרשה, פרוסה דק
  • 1 זוקיני (או קישוא) מגורד
  • 150 גרם שעועית ירוקה, רגילה או רחבה
  • 1 גבעול ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • חופן צימוקים כהים קטנים
  • חופן שקדים מולבנים חצויים
  • 4 כוסות מים רותחים

לצלי דלורית:

  • 1 דלורית גדולה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף סילאן ללא תוספת סוכר
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף רוזמרין יבש קצוץ
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים
  • 1 כף זרעי חרדל כתושים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • להגשה: פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1מבשלים את האורז: מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד. מטגנים את הכרשה ואת הזוקיני המגורד במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.

2בינתיים מנקים את השעועית וחותכים למקטעים קצרים. מוסיפים לסיר ומערבבים.

3שוטפים היטב את פרחי הברוקולי, מסננים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

4מוסיפים את האורז, הצימוקים והשקדים ומערבבים. יוצקים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות, עד שהאורז מוכן. משאירים מכוסה לפחות 5 דקות נוספות.

צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות - האורזבוא אורז, בוא|צילום: אורי שביט, mako אוכל

6במקביל צולים את הדלורית: קולפים את הדלורית, חוצים לאורך ומרוקנים מגרעינים. חותכים כל מחצית לכ-5 פלחים ארוכים ומניחים בקערה.

7מחממים תנור ל-180 מעלות.

8מערבבים בקערית שמן זית, חומץ, סילאן ושום כתוש. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על פלחי הדלורית ומעסים בידיים כך שייעטפו היטב.

9מסדרים את הדלורית על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-20 דקות, עד שהיא רכה אך עדיין יציבה.

10מסדרים פילאף בצלחות הגשה, ומוסיפים כמה פלחי דלורית. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות - הדלוריתאוח, כמה שאנחנו רוצים לנעוץ פה שיניים|צילום: אורי שביט, mako אוכל

לבלוג של אורי שביט -טבעוניות נהנות יותר

>> בשבוע שעבר זללנו פה חמין פתיתים (לא טבעוני בכלל) של תום פרנץ

>> עוד מתכונים טבעוניים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il