אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

עוף בלוטין במילוי בורגול

בלוטין זו בעצם מילה יפה לגלילה המבושלת במים. במתכון הזה, נוף ממלאת כרעי עוף בבורגול מתובל עם צנוברים ושקדים, ונותנת להם השחמה עם סילאן ושמן זית. מנה כל כך יפה שכמעט חבל לאכול אותה

|mako אוכל| פורסם14:19
בלוטין עוף של נוף עתאמנה אסמעיל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.682reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 10 כרעיים של עוף ללא העצם
  • 2 לימונים
  • 3 שיני שום כתושות
  • כוס בורגול (גס)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 1 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית וחצי בהרט
  • 1/3 כוס שקדים קלויים
  • 1/3 כוס צנוברים קלויים
  • כף סילאן
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1משרים את הכרעיים בקערה במקרר יחד עם מיץ הלימון והשום למשך שעתיים (אפשר גם למשך הלילה).

2מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבורגול כדקה, מוסיפים כוס ורבע מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים בבורגול.

3מעבירים את הבורגול לקערה ומוסיפים את המלח ,הפלפל, הבהרט, השקדים והצנוברים, ומערבבים.

4פורסים על חתיכה של ניילון נצמד את הכרעיים (כל יחידה בנפרד), ממליחים ומפלפלים את הנתחים. מניחים חופן מהבורגול בקצה של חתיכת העוף ומגלגלים לצורת גליל (כמו נקניקייה) שעטוף בניילון נצמד. חשוב להדק היטב את הנקניק כדי שלא ייכנסו מים לתוכו. מניחים את הגליל על פיסה נוספת של נייר כסף ומגלגלים שוב. הנתח כעת מכוסה גם בניילון נצמד וגם בנייר כסף.

5מביאים מים לרתיחה בסיר גדול, כשהמים רותחים מניחים את הכרעיים בפנים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים את הנתחים כ-40 דקות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד להתקררות.

6מחלצים את הנתחים מהנייר כסף והניילון הנצמד בזהירות ומניחים אותם בתבנית התנור. מערבבים כף סילאן יחד עם שתי כפות של שמן זית ובעזרת מברשת מברישים את הנתחים. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות להשחמת הנתחים. כשהצד העליון שחום דיו הופכים ומשחימים את הצד התחתון. לחילופין ניתן לטגן את הנתחים במחבת עם מעט שמן עד שהם משחימים.

בלוטין עוף של נוף עתאמנה אסמעיל, מצולחתהבלוטין של נוף. כאן עם מריחות של טחינה ביתית עם סומאק|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

* הצעת הגשה: מגישים את הבלוטין עוף ובורגול לצד טחינה עם סומאק ועגבניות שרי שנצלו בתנור עם מעט שמן זית ומלח.

* רצוי להכין את המנה מכרעיים של עוף ולא מחזה עוף כי הנתח הוא הרבה יותר עסיסי וטעים. מבקשים פשוט מהקצב להוציא את העצם בזהירות מהכרעיים ולהשאיר אותם שלמים ופתוחים כמו ספר.

>> בפעם הקודמת טאבולה עם חזה עוף בפפריקה מרוקאית של אבי ביטון
>> נתנו לאביבה לשדרג פיתה עם שוקולד וזה מה שיצא
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il