אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

קציצות עדשים ובורגול עם עשבי תיבול

הסכיתו הסכיתו, יש לנו כאן מתכון מעולה לקציצות מפוצצות בבריאות; הצמחונים יגישו אותן עם מטבל יוגורט בטעמי לימון ונענע, הטבעונים מוזמנים לנסות את המתכון שלנו ליוגורט קשיו טבעוני. כך או כך, ההצלחה מובטחת

|mako אוכל| פורסם07:23
קציצות בורגול עם עדשים ועשבי תיבול (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:3.741reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מנה צמחונית/טבעונית מעולה שמגיעה אלינו מהמטבח הארמני. אחרי הבישול של העדשים והבורגול מתקבלת תערובת שמדהים כמה נוח לעבוד איתה. אפשר להגיש בטמפרטורת החדר או לחמם מעט בתנור.

שימו לב, אם אתם מכינים את היוגורט הטבעוני דאגו לעשות זאת יום מראש.

המצרכים :

לכ-25 קציצות:

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 3 כוסות מים
  • 125 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
  • ¾ כוס בורגול דק
  • בצל לבן, קצוץ דק
  • חצי פלפל (אדום, צהוב,כתום או ירוק), קצוץ דק דק
  • 2 ענפי בצל ירוק, קצוצים דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • חופן נענע קצוצה דק
  • קורט פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור

למטבל יוגורט:

  • גביע יוגורט גדול (200 מ"ל)
  • מיץ מלימון אחד
  • עלי נענע מ-5 ענפים, קצוצים דק מאוד
  • חצי שן שום כתושה
  • כפית דבש
  • מלח
  • פלפל גרוס טרי

ליוגורט טבעוני:

  • כוס קשיו טבעי (לא קלוי)
  • כוס מים (בערך)
  • מיץ סחוט טרי מרבע לימון
  • צנצנת גדולה וכף ערבוב, מעוקרות ומיובשות באוויר הפתוח

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים במים עם מלח כ-20 דקות אחרי הרתיחה, או עד שהן רכות. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים רותחים.

2מוסיפים 100 גרם מהחמאה ואת הבורגול. מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-2-3 דקות. מסירים מהאש ומכסים את הסיר. שומרים מכוסה 15 דקות כדי שהמים ייספגו היטב בבורגול.

3ממיסים את שאר החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה מלאה.

4מוסיפים את הפלפל והבצל הירוק ומטגנים עד שהם מתרככים. מסירים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב.

5מוסיפים לקערה את תערובת הבורגול והעדשים, לשים את התערובת ומוסיפים פטרוזיליה ונענע, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. לשים לפחות 2-3 דקות (מרטיבים מעט את הידיים אם יש צורך).

6בידיים מעט רטובות צרים קציצות בעובי ס"מ וחצי. אפשר לאכול אותן כך, בטמפרטורת החדר (הרי הכל מבושל), וכך נוהגים בארמניה, אבל אפשר גם להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 10 דקות, עד שהקציצות מזהיבות מעט. רק שימו לב, אם הן יהיו יותר מדי בתנור הבורגול יתקשה והן יתפרקו.

7מכינים מטבל יוגורט: למטבל חלבי, מערבבים את כל המרכיבים בקערה, טועמים ומאזנים תיבול. שומרים מכוסה בקירור עד ההגשה. למטבל טבעוני: טוחנים במעבד מזון את הקשיו עם מים לתערובת חלקה במרקם של חלב. מתחילים עם ממש מעט מים (2-3 כפות), ולאט לאט מוסיפים עוד תוך כדי עיבוד, כדי להגיע למרקם נכון בלי עודף נוזלים. מעבירים את התערובת לצנצנת המעוקרת ומוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים, מכסים בחיתול בד לגבינות ומניחים בצד ל-20-24 שעות (לא במקרר). בודקים את היוגורט, מערבבים היטב ומעבירים עם מכסה הצנצנת למקרר. ניתן בשלב זה לעבד למטבל עם נענע ולימון כמו במתכון הרגיל (נשמר היטב כשבוע במקרר).

8מגישים את הקציצות עם המטבל ועם סלט עשיר.

>> בשבוע שעבר הכנו קוסקוס עם תבשיל פטריות צמחוני נהדר
>> ראיתם את הדרך החדשה לאכול קיט קט?
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il