
שישברק צמחונימאז שגילינו את השישברק אנחנו מכורים לכיסונים האלה וכמה שמחנו לגלות שהם מגיעים גם בגרסה צמחונית. הנה מתכון פשוט (יחסית) של נוף ממאסטר שף לכיסוני תרד ורוקט במרק יוגורט מבושל![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):לכיסונים:
למלית:
למרק:
אופן ההכנה:1שמים את כל חומרי הבצק בקערת המערבל ולשים כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון למנוחה של רבע שעה. 2מחממים מחבת רחבה ומוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים פנימה את הרוקט הקצוץ והתרד ומקפיצים כ-3 דקות. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי. מעבירים את התערובת למסננת ונפטרים מהנוזלים. 3מחממים תנור ל-220 מעלות. 4מקמחים את משטח העבודה ומרדדים מחצית מהבצק. קורצים עיגולים בקוטר 4 עד 5 ס"מ, שמים מעט מהמלית, מקפלים לשניים וצובטים את השוליים לקבלת כיסון מהודק. מחזיקים את הקצוות של חצאי העיגול, מקרבים אותם אחד לשני ומהדקים בצביטה. 5מסדרים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 5 דקות. הכיסונים צריכים להתייבש מעט אך לא להשחים. 6טורפים את היוגורט, המים, הקמח והמלח בסיר, עד להמסה מלאה של הקמח. מחממים את הסיר על אש גבוהה ומערבבים לאט עד שהיוגורט מבעבע. חשוב לא להפסיק את הערבוב, אחרת מתקבל יוגורט מפורק ולא קרמי. כשהיוגורט רותח מכניסים את הכיסונים פנימה ומערבבים. מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה. ב-5 דקות האחרונות מוסיפים את גבעולי הנענע ואת השום הכתוש. * ניתן להגיש עם עגבניות ושום קונפי, צנוברים או נענע טרייה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |