אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

חריימה לוקוס מפורק

האביב כבר כאן, והוא תובע מתכונים קלילים וקלים להכנה, ממש כמו זה: בתוך פחות משעה תזכו לשולחן שמח ובריא במיוחד, עם דגים מאודים, קוסקוס והרבה צבעים מעוררי תיאבון

|mako אוכל| פורסם13:32
קוסקוס עם דגים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:3.116reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 800 גרם פילה לוקוס, חתוך לקוביות בגודל של 3 ס"מ
  • 1 כרישה, פרוסה דק
  • 1 בצל גדול, חתוך לפלחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק
  • 1 כף אריסה
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 כפית פלפל גרוס
  • 1 שומר, חתוך לפלחים
  • 6 עגבניות, חתוכות לפלחים
  • 1 כוס מים
  • 4 עלי מנגולד
  • שקית קוסקוס, מוכנה לפי ההוראות על האריזה

אופן ההכנה:

1מטגנים בשמן הזית את הכרישה והבצל.

2כשהירקות מתרככים מוסיפים את השום והצ'ילי, ומערבבים היטב.

3מוסיפים את האריסה, המלח, הפלפל והשומר ומבשלים יחד עד שהכל מתרכך, 3 עד 4 דקות.

4מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5 דקות נוספות.

5מוסיפים את כוס המים ומבשלים עד לרתיחה.

6מסדרים בסיר אידוי את עלי המנגולד, ומעליהם מסדרים את נתחי הלוקוס.

7מתבלים במלח ופלפל, מניחים את סיר האידוי מעל לתבשיל הירקות המבעבע ומאדים כ-10 דקות.

8להגשה: מניחים על השולחן את תבשיל הירקות, הקוסקוס וסיר האידוי עם הדג, ומרכיבים מנות.

אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב.

>> בפעם הקודמת הכנו מסבחה עם ירקות צלויים

>> יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il