אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

עוף חגיגי במילוי קינואה, חמוציות וקשיו

סמדי בומבה נערכת לחג עם עוף שלם ממולא בקינואה, חמוציות וקשיו. תוסיפו לזה מעטפת פריכה ושזופה של סילאן, וקיבלתם עוד מתכון מעולה לארוחת החג

|mako אוכל| פורסם08:33
עוף במילוי קינואה חמוציות וקשיו (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.748reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • עוף שלם
  • בצל
  • 100 גרם קשיו
  • 150 גרם חמוציות
  • 2 כוסות קינואה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כף פפריקה אדומה
  • 2 כפות סילאן
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1קוצצים את הבצל. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים אותו קלות. מוסיפים את הקשיו, ולאחר מכן את החמוציות, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס.

2מוסיפים את הקינואה, מערבבים ומכסים במים רותחים. מבשלים כמו שמבשלים אורז - עד אידוי מלא, כ-20 דקות.

3מניחים את העוף בתבנית גדולה מצופה בנייר אפייה. ממלאים בתערובת הקינואה וסוגרים בקיסמים.

4מניחים בקערה כף פפריקה, 2 כפות סילאן, כף שמן זית, מלח, פלפל ושתי כפות מים. מערבבים היטב ויוצקים על העוף. מפזרים את הנוזלים בצורה שווה על העור, כך שכולו יהיה מצופה ברוטב.

5מכסים את התבנית עם העוף ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות לשעה. כעבור שעה מורידים את רדיד האלומיניום ואופים את העוף עוד כ-30 דקות עד שהוא משחים.

6מגישים את העוף כשהוא פתוח לאורכו.

>> בשבוע שעבר התענגנו על אוסובוקו פתיתים של תום פרנץ
>> לכל המתכונים לראש השנה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il