
עוף חגיגי במילוי קינואה, חמוציות וקשיוסמדי בומבה נערכת לחג עם עוף שלם ממולא בקינואה, חמוציות וקשיו. תוסיפו לזה מעטפת פריכה ושזופה של סילאן, וקיבלתם עוד מתכון מעולה לארוחת החג![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1קוצצים את הבצל. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים אותו קלות. מוסיפים את הקשיו, ולאחר מכן את החמוציות, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס. 2מוסיפים את הקינואה, מערבבים ומכסים במים רותחים. מבשלים כמו שמבשלים אורז - עד אידוי מלא, כ-20 דקות. 3מניחים את העוף בתבנית גדולה מצופה בנייר אפייה. ממלאים בתערובת הקינואה וסוגרים בקיסמים. 4מניחים בקערה כף פפריקה, 2 כפות סילאן, כף שמן זית, מלח, פלפל ושתי כפות מים. מערבבים היטב ויוצקים על העוף. מפזרים את הנוזלים בצורה שווה על העור, כך שכולו יהיה מצופה ברוטב. 5מכסים את התבנית עם העוף ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות לשעה. כעבור שעה מורידים את רדיד האלומיניום ואופים את העוף עוד כ-30 דקות עד שהוא משחים. 6מגישים את העוף כשהוא פתוח לאורכו. >> בשבוע שעבר התענגנו על אוסובוקו פתיתים של תום פרנץ>> לכל המתכונים לראש השנה![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |