אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

דג לשבת עם ירקות וגרגירי חומוס

רגילים לפתוח כל ארוחת שבת בחריימה טוב? אנחנו מציעים לכם פעם אחת לסטות מההרגל הזה, ולנסות את מנת הדגים הבאה: תבשיל ספייסי ונפלא של גרגירי חומוס, עם אריסה ונתחים יפהפייה של דג. תאמינו לנו, זה שווה

|mako אוכל| פורסם10:40
דג לשבת עם ירקות וגרגירי חומוס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.276reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • חצי קילו חומוס, שהושרה ללילה ובושל בהרבה מים עד ריכוך מוחלט
  • 4 כפות שמן זית
  • בצל גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • צ'ילי חריף
  • 1 כף לימון כבוש
  • 2 כפות אריסה
  • 10 עגבניות שרי תמר, פרוסות
  • שומר, חתוך לפלחים
  • חצי כוס מים
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית כמון
  • 4 פילטים של דניס, נקיים וחתוכים לאורך
  • 3 עגבניות צלויות היטב
  • מעט כוסברה לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת עמוקה על להבה חזקה. מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית ומוסיפים את הצ'ילי החריף.

2מוסיפים את הלימון הכבוש והאריסה ומערבבים היטב.

3מוסיפים את העגבניות, השומר והמים. מבשלים יחד עד שהעגבניות מתחילות להתפרק לכדי רוטב.

4מתבלים במלח, פלפל וכמון.

5מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס ומערבבים. מסדרים מעליהם את נתחי הדג כשהעור פונה כלפי מעלה. מתבלים במלח גס ופלפל שחור. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 15 דקות.

6פותחים את העגבניות הצלויות ושופכים את תוכנן על הדגים.

7מסירים מן האש ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים עלי כוסברה טרייה ומגישים מיד.

* אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב.

>> בשבוע שעבר הכנו עוף צלוי בדבש מהמם

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il