
המצרכים (4 מנות):
לבשמל:
אופן ההכנה:1ממיסים את החמאה בסיר קטן. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט. מוסיפים את הקמח וממשכים לערבב כדקה-שתיים, לקבלת רביכה. 2מוסיפים את החלב בבת אחת תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה, וממשיכים לבשל על להבה בינונית עד להסמכה, כ-3 דקות. 3מוסיפים את האגוזים ואת החלמון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים מעט ומעבירים לשק זילוף. 4במקביל מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח. חולטים כרובית בינונית כ-10 דקות. מוציאים ומניחים לסינון. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הכרובית עם הגזע כלפי מעלה על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט. ממלאים את החריצים בבשמל עד כמה שניתן. הופכים את הכרובית ומורחים מבחוץ בבשמל שנשאר (לחלופין, אפשר לשמן אותה מבחוץ במעט שמן זית או חמאה). אופים 30 דקות, עד להזהבה. 6מגישים עם סלט חסה רענן (פורסים דק תפוח ירוק חמצמץ, מערבבים עם טבעות בצל סגול ועלי חסה עדינים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |